Blu-Ray cihazı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Blu-Ray cihazı ne işe yarar?
  2. Blu-Ray oynatıcı DVD oynatır mı?
  3. DVD player ne işe yarar?
  4. Blu-ray film bilgisayarda izlenir mi?
  5. DVD nin özellikleri nelerdir?
  6. Bir CD nin kompakt disk ortalama kapasitesi ne kadardır?

Blu-Ray cihazı ne işe yarar?

Bluray temelde bir optik disktir. Çapı yaklaşım 12 santim kadardır. Bluray özellikle yüksek tanımlı videoları ve yüksek yoğunluklu verileri depolamak için kullanılır.

Blu-Ray oynatıcı DVD oynatır mı?

Blu-ray, kapasite anlamında DVD'yi ve HD DVD'yi tabiri caizse katlıyor. Sıradan bir DVD'nin kapasitesi 4,7 GB, çift katmanlı ve çift taraflı olanlarında ise boyut 17 GB'dır. Blu-ray disklere bakıldığında tek katmanlı bir disk 25 GB'dır. Çift katman olması durumunda ise bu boyut 50 GB'a ulaşır.

DVD player ne işe yarar?

Görüntü, ses ve bilgiyi aynı ortamda saklamaya yarar. ... DVD Video'lar ise televizyona takılan DVD Player'larda izlenen, ses ve görüntü içeren disklerdir. Bilgisayar ortamındaki DVD sürücüleri her iki formatı da okuyabilir, yazabilir. DVD Video'larda Mpeg-2 ve PCM veri sıkıştırması kullanılır.

Blu-ray film bilgisayarda izlenir mi?

Bluray filmleri oynatmak için MPC-HC adlı video oynatıcıyı indirip kuruyoruz. kurma işlemi tamamlandıktan sonra programı açıyoruz ve Dosya sekmesinden DVD/BD aç seçiyoruz. Açılan pencereden Bluray sürücüsünü seçiyoruz. Filmimiz açıldı fakat ingilizceyse türkçe alt yazı ile izlemek isteyebilirsiniz .

DVD nin özellikleri nelerdir?

DVD teknolojisi, en gelişmiş ve yüksek standartta görüntü kalitesi sunar. Standart VHS sistemi yatay 210 satır çözünÜrlük sunar. Lazer disk 425 satırlık çözünürLük sunar. DVD 540 satırlık bir çözünürlük sunar.

Bir CD nin kompakt disk ortalama kapasitesi ne kadardır?

Standard bir CD 80 dakikaya kadar sıkıştırılmamış ses verisini saklayabilir (700 MB).