Mensur edebi metin ne demek?

İçindekiler:

  1. Mensur edebi metin ne demek?
  2. Mensur hikaye ne demek?
  3. Sanatsal metinler kurgusal mıdır?
  4. Bilgilendirici metin nedir ve nasıl yazılır?
  5. Sanatsal yazılar nelerdir?

Mensur edebi metin ne demek?

Mensur, ölçülü bir yazı türü olan nazımın karşıtıdır. Bir düşünceyi dil kurallarına uygun biçimde yazma metodu olan nesir, düşüncelerin iletimine daha elverişlidir. Ama nazıma göre çok geç oluşmuş, ancak matbaanın bulunuşundan sonra gelişmiştir. Edebiyat ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Mensur hikaye ne demek?

Mensur ve nesir adıyla da bilinen mansur, uzun cümleler ve paragraflar ile kaleme alınmış eserlerin geneline verilen isimdir.

Sanatsal metinler kurgusal mıdır?

Sanatsal metinlerde kurmaca, öğretici metinlerde ise gerçeklik ön planda yer alır. Sanatsal metinlerde dil şiirsel işlevindedir, öğretici metinlerde dil göndergesel işlevindedir. ... Sanatsal metinlerde gerçek değiştirilerek ve yorumlanarak, öğretici metinlerde ise gerçek olduğu gibi verilir.

Bilgilendirici metin nedir ve nasıl yazılır?

Bilgilendirici metin; bilgi vermek, ikna etmek, inandırmak, yönlendirmek, uyarmak amacıyla yazılan metinlerdir. Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Günlük yaşantılar, tarihî olaylar ve bilimsel gerçekler ele alınır. Konuyla ilgili duygu ve düşünceler kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir.

Sanatsal yazılar nelerdir?

Roman, hikâye, halk hikâyesi, destan, masal ve fabl gibi metinler anlatmaya bağlı sanatsal metinlerdir. Deneme, fıkra, eleştiri, biyografi, deneme, gezi yazısı gibi metinler anlatmaya bağlı öğretici metinlerdir.