Ayak üstü kemik ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ayak üstü kemik ağrısı nasıl geçer?
  2. Ayak üstü ağrısı için hangi doktora gidilir?
  3. Sag ayak agrisi neden olur?
  4. Ayakların üstü neden şişer?
  5. Kulunç fibromiyalji mi?

Ayak üstü kemik ağrısı nasıl geçer?

Şiddetli düzeyde ağrı çekenler eve döndükleri zaman hemen ılık ve tuzlu suyun içerisine ayakları tutmalıdır. Yaklaşık bir 10-15 dakika gibi süre içerisinde tuzlu ve ılık su içerisinde ayak bekletilmesi gerekir. Çok şiddetli olan ağrılarda suya tuz eklenir. Tuz, ağrının hafiflemesine yardımcı olur.

Ayak üstü ağrısı için hangi doktora gidilir?

Ayaklarda hissedilen ağrılar için başvurulan ilk tıbbi birim ortopedi bölümüdür. Ortopedi doktorları, ayak kemiklerinden kaynaklanan ağrı problemlerini tedavi edebilirler. Özellikle ağrının kaynağı çarpma, darbe gibi travmalar ise, bu durumda ortopedi uzmanlarına başvurulabilir.

Sag ayak agrisi neden olur?

Ayak ağrılarının değişik pek çok sebebi olabilmektedir. Sağ ve sol ayaktaki ağrılar damar hastalıklarının habercisi olabilir. Bunun yanında ayakların ödem toplayarak şişmesi kalp hastalıkları ya da şeker hastalığı ile alakalı olabilmektedir. Ayaklarda ağrı olmasının en sık sebebi nasırdır.

Ayakların üstü neden şişer?

Sıcakların dokularda su toplanmasına yol açması özellikle ayaklarda şişmeleri tetikliyor. Bilhassa aşırı sıcaklarda yaşanan terleme, artan sıvı ihtiyacı, yüksek sıcaklıklara bağlı damarlarda genişleme görülmesi ve vücutta tuz birikmesi, ayaklarda ve ellerde şişliklerin görülmesine neden olabiliyor.

Kulunç fibromiyalji mi?

Halk arasında kulunç olarak da bilinen fibromiyalji, yaygın kas ağrılarının olduğu bir rahatsızlıktır. Vücutta 13-14 tetik noktası olduğu bilinen fibromiyalji, en sık sırt ve kalça arkasındaki bölgeleri etkiler.