Ayetel Kürsi nin Türkçesi ne?

İçindekiler:

  1. Ayetel Kürsi nin Türkçesi ne?
  2. Ayetel Kürsi'nin duası nedir?
  3. Ayetel Kürsi de neden bahsediliyor?
  4. Ayetel kürsi okumanın fazileti nedir?
  5. Ayetel Kürsi ana konusu nedir?

Ayetel Kürsi nin Türkçesi ne?

Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. -Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. - O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Ayetel Kürsi'nin duası nedir?

AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

Ayetel Kürsi de neden bahsediliyor?

Allahu Tealayı yücelten, onun en güzel sıfatlarından ve isimlerinden, kuvvetinden ve kudretinden bahseden Ayet-el Kürsi, tevhid ilminin en büyük ayet-i kerimesidir. Geceleyin inmiş olan bu ayet çok derin anlamlar ifade eder. Ayet-el Kürsi'de bulunan Esma-i İlahiye hiçbir Ayet-i Kerimede yoktur.

Ayetel kürsi okumanın fazileti nedir?

Ayetel Kürsi okunan eve şeytan girmemesi ve okunan kişiye büyü tutmaması faziletleri arasında bulunmaktadır. ... Ayetel Kürsi okumaya devam eden kişinin geçmiş günahları bağışlanmaktadır. Ayetel Kürsi kabir ehli için okunursa kabirleri genişletir ve okunan kişinin makamını yükseltmektedir.

Ayetel Kürsi ana konusu nedir?

Ayetel Kürsi'nin Ana Konusu ve Anlamı bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine!