144 TL trafik cezası nedir?

İçindekiler:

  1. 144 TL trafik cezası nedir?
  2. 1399 TL trafik cezası nedir?
  3. 1800 TL trafik cezası nedir?
  4. Şikayet üzerine plakaya ceza yazılır mı?
  5. Plakaya neden ceza yazılır?
  6. Yabancı plakaya ceza kesilir mi?

144 TL trafik cezası nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu trafik kanununda, 2021 yılında emniyet kemerini takmamanın cezası 144 liradır. Bu ceza, 15 gün içerisinde ödenecek olursa 108 TL ödenebilir. Eğer şoför değil yolcu emniyet kemeri takmıyorsa, bunun cezası da 108 TL'dir.

1399 TL trafik cezası nedir?

Korsan yolcu taşımacılığı yapanlara 1339 liradan liraya kadar ceza verilecek. Alkollü şekilde araç kullandığı ikinci kez belirlenenler 1679 lira, tescilli aracı plakasız kullanan sürücüler ise lira ceza ödemek zorunda kalacak.

1800 TL trafik cezası nedir?

Madde 67'de yer alan hükümlere uymayan sürücüler için belirlenen para cezası güncel olarak 1800 TL'dir. Cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde cezaya dörtte bir oranında indirim uygulanmaktadır.

Şikayet üzerine plakaya ceza yazılır mı?

Trafik polisi, görmediği ve kendisinin bizzat tespit etmediği trafik suçu nedeni ile trafik cezası yazamıyor. ... Bir 155 ihbarı veya emniyet hizmetleri sınıfına dahil olmayan bir yönetici veya kamu görevlisinin ihbarı ve bildirimi veya istemi üzerine trafik cezası yazılması da mümkün değil.

Plakaya neden ceza yazılır?

“Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü ...

Yabancı plakaya ceza kesilir mi?

www.kgm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan ''Karayolu İhlalli Geçiş İhlal Sorgulama'' menüsünden kaçak geçişler seçilerek sanal POS vasıtasıyla kredi kartı ile ödenebilmektedir. Yabancı plakalı araçların gümrük kapılarında çıkış esnasında varsa bu cezalı geçişler tahsil edilmektedir.