Boyun düzleşmesi nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi nelere sebep olur?
  2. Boyun düzleşmesi nasıl belli olur?
  3. Boyun düzleşmesi tehlikeli mi?
  4. Boyun düzleşmesi fizik tedavi ile geçer mi?
  5. Omurga düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Boyun düzleşmesi nelere sebep olur?

Boyun düzleşmesinde en sık görülen şikayet boyun ağrısıdır. Boyun düzleşmesinden kaynaklanan ağrı sırt ve omuza yayılabilir. Bazı durumlarda baş ağrısı da eşlik edebilir. Kola yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük gibi belirtiler de varsa düzleşmeyle birlikte boyun fıtığı da araştırılmalıdır.

Boyun düzleşmesi nasıl belli olur?

Boyun düzleşmesinin belirtileri arasında öncelikle boyun ile el ve ayak parmaklarında kas ağrıları olmak üzere sertlik, hareket kabiliyetinde azalma, baş ağrısı, koordinasyon sorunları, kas zayıflığı, omurga deformitesi yani şekil bozukluğu, felç, ile mesane ve bağırsak kontrol sorunları sayılabilir.

Boyun düzleşmesi tehlikeli mi?

Bu durumun sonucunda kişide servikal kifoz (boyun omur tümsekleşmesi) durumu görülür. Hastalığın daha fazla ilerlemeden tedavi görmesi oldukça önemlidir. Ayrıca boyun düzleşmesi bulunan kişilerde fıtık, eklem problemleri, omur disk hastalıkları gibi iskeletsel problemlerin görülme olasılığı daha fazladır.

Boyun düzleşmesi fizik tedavi ile geçer mi?

Boyun düzleşmesi çoğu zaman mekanik bir problemdir ve ancak vücudun doğal duruşunu eski haline getirmek, sinirler, kaslar ve diskler üzerindeki yükü azaltır. Fizik tedavi, boyunluk ve hafif ağrı kesiciler genellikle boyun eğrisi omuriliğe basmadığı sürece tedavi için tercih edilir.

Omurga düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Bel düzleşmesinin tedavisinde genellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon tercih edilir. Öncelikle çeşitli egzersizlerle bel bölgesindeki sertleşmiş kaslar rahatlatılmalıdır. Bunun için de germe, güçlendirme ve esneme egzersizleri yapılabilir. Kaslarda oluşan ağrıları hafifletmek için kas gevşetici ilaçlar kullanmalıdır.