Smear testi sonucu ne olmalıdır?

İçindekiler:

  1. Smear testi sonucu ne olmalıdır?
  2. Smear testi sonucu kaç günde belli olur?
  3. Smear testinde nelere bakılır?
  4. Smear kültür testi ne zaman yapılır?
  5. Smear testinde HPV çıkar mı?
  6. Glandüler hücre izlenmiştir ne demek?
  7. Vajinal kültür ve smear aynı mı?
  8. Smear testi sonucu negatif ne demek?
  9. Smear testinden sonra cinsel ilişkiye girilir mi?
  10. Vajinal kültür testi kaç günde çıkar?
  11. HPV DNA HR pozitif ne demek?
  12. Smear testi hangi durumlarda pozitif olur?
  13. HPV pozitif smear normal ne demek?
  14. Vajinal kültür testi nasıl yapılır?

Smear testi sonucu ne olmalıdır?

Öncelikle endişelenmeyin büyük olasılıkla sonucunuz normal olacaktır. Bu normal görünüm raporda negatif olarak belirtilir. Smear testlerinin çoğunda negatif sonuç görülür. Eğer sadece normal görünümde rahim ağzı hücreleri görülmüşse negatif bir sonucunuz var demektir.

Smear testi sonucu kaç günde belli olur?

Tabi ki testin yapıldığı kurumun sitemine göre değişse de yaklaşık 2-3 gün içerisinde sonuç alınır. Smear testini yaptırmaya başlamak için en uygun yaş 21 yaş olarak belirtilir. Ya da ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra yapılması doğru olacaktır. 30 yaşından küçük kişiler ise her yıl düzenli smear testi yaptırmalıdır.

Smear testinde nelere bakılır?

Smear testi, rahim ağzı ( serviks ) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin, endometrium kanserinin teşhisi için kullanılan bir testtir. Kadınların, kadın doğum hastalıkları uzmanlarının belirlediği rutinde smear testi yaptırması gerekmektedir.

Smear kültür testi ne zaman yapılır?

Smear testi ilk cinsel ilişkiden 3 yıl sonra ya da 21 yaşından sonra yapılmaya başlanmalıdır. 30 yaşından küçük kadınlara yılda bir defa smear yapılmalı, 30 yaşından büyüklere ise 3 kez ardışık smear sonucu negatif ise 2-3 yılda bir smear testi tekrarlanmalıdır.

Smear testinde HPV çıkar mı?

HPV testinde HPV virüsü var diye bakılır. Smear testinde ise rahim ağzından alınan hücrelerde anormallik olup olmadığı kontrol edilir. Her HPV enfeksiyonu hücresel anormalliğe neden olmaz. Bu nedenle bir kadında HPV olmasına rağmen smear testi normal olabilir.

Glandüler hücre izlenmiştir ne demek?

Glandüler hücreler hem rahmi hem de rahim ağzı kanalını kaplayan başka bir hücre türüdür. Smear sonucunuzun AGC olarak raporlanması, bu bölge hücrelerinde değişiklikler olduğu anlamına gelir. Bu durum kanser öncesi oluşum veya kanser varlığı ile ilgili kuşkulara işaret eder.

Vajinal kültür ve smear aynı mı?

Yani aynı değildir. Smear testinin amacı kanser taraması yapmaktır. Vajinal kültürde ise genital enfeksiyona neden olabilecek bakteri ve mantar araştırması yapılır.

Smear testi sonucu negatif ne demek?

Negatif; Yapılan teste rahim ağzı hücreleri normal görülmesi durumunu ifade eder. Hücrelerin normal görünümü test sonucunda negatif olarak gösterilmektedir. Smear test sonucunuz negatif çıksa dahi düzenli aralıklarla bu testi yaptırmak büyük önem taşımaktadır.

Smear testinden sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

Smear testi yapıldıktan sonra ilişkiye girilir mi? Test sonrası normal cinsel hayatın devam ettirilmesinde bir sakınca yoktur.

Vajinal kültür testi kaç günde çıkar?

Smear testi sonucu testi yaptırmış olduğunuz kuruma göre değişmekle birlikte 2-3 gün içerisinde çıkar.

HPV DNA HR pozitif ne demek?

Hpv pozitif demek kanser demek değildir. HPV pozitif demek 6 aylık/yıllık takiplere girmek demektir. Yıllık takiplerde düzelme saptanır ve HPV kaybolursa kişi yeniden beş yıllık takiplere geçer.

Smear testi hangi durumlarda pozitif olur?

Smear testi kansere dönüşebilecek anormal hücreleri gösterir. Smear testinde yüzey (epitel) hücrelerinde LSIL veya HSIL adı verilen anormal bulgular görüldüğünde buna ilaveten HPV de pozitif olursa, yüksek doğrulukla söylenebilir ki bu kişinin gelecek 5-15 yılda kanser olma olasılığı vardır.

HPV pozitif smear normal ne demek?

HPV testinizin pozitif çıkması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Ancak HPV ile ilişkili hastalıklar açısından detaylı bir jinekolojik muayene gerekir. Diğer yüksek riskli tipler pozitif ise smear sonucunun bir jinekolog tarafından değerlendirilmesi ve ona göre bir yönetim belirlenmesi doğru olmaktadır.

Vajinal kültür testi nasıl yapılır?

Vajinal kültür testi nasıl yapılır? Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından alınan vajinal sürüntü örneği, steril bir şekilde laboratuvarımıza ulaştırılır. Ardından mikroskopik inceleme yöntemi ile kültür değerlendirmesi yapılır.