Mahkeme sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Mahkeme sonuçlarını nereden öğrenebilirim?
  2. E-devlet mahkeme kararı nasıl öğrenilir?
  3. Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?
  4. Istinaf hangi kararları verebilir?
  5. Takipsizlik Kararı e devlette görünür mu?
  6. Istinaf karara çıkmış ne demek?
  7. Istinaf mahkemesi kararı kesin mi?
  8. Istinafta ön inceleme ne kadar sürer?
  9. Takipsizlik kararı güvenlik soruşturmasında çıkar mı?

Mahkeme sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Dava Sonucu Nereden Öğrenilir? e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir.

E-devlet mahkeme kararı nasıl öğrenilir?

https://www.turkiye.gov.tr linkine giriş yapılmalıdır.
  1. Ana sayfada işlem yapılabilecek olan kurumlar listelenmektedir. ...
  2. Adalet Bakanlığı kapsamında verilen hizmetlerden biri olan Dava Dosyası Sorgulama butonuna tıklanmalıdır.
  3. Açılan sayfadan kimlik doğrulaması yapılması gerekmektedir.
Daha fazla öğe...

Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Istinaf hangi kararları verebilir?

İstinaf mahkemesi, davanın esasına girerek yerel mahkeme kararını kaldırabilir. İstinaf mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararı kaldırarak davanın kısmen veya tamamen kabulüne karar verebilir.

Takipsizlik Kararı e devlette görünür mu?

Takipsizlik kararı da soruşturma aşamasına ilişkin bir karar olduğu için E-devlet sisteminden görüntülenemez. ... Bununla beraber tebliğ suretiyle takipsizlik kararının öğrenilmesi mümkündür. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, suçtan zarar görene ve şüpheliye tebliğ edilir.

Istinaf karara çıkmış ne demek?

Istinaf mahkemesi karara çıkmış ne demek? Kararın istinaf edilmemesi veya kesin kararlardan olması halinde kararın icrasını sağlayabilirsiniz. Karara çıkmış dosya, zaten sonuçlanmış dosyadır.

Istinaf mahkemesi kararı kesin mi?

İlk derece mahkemesinin ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz kararlarına karşı yapılan istinaf başvurusu öncelikli olarak incelenir ve istinaf mahkemesinin bu konuya dair verdiği karar kesindir.

Istinafta ön inceleme ne kadar sürer?

Vatandaşlar, istinaf mahkemesi incelemelerindeki aşamaların ne kadar sürdüğünü merak etmektedir. İlk derece mahkeme kararlarının ardından Bölge adliye tarafından ilk olarak ön inceleme yapılır. Bu süre ortalama olarak 30 gündür.

Takipsizlik kararı güvenlik soruşturmasında çıkar mı?

Takipsizlik Kararı olarak kamuoyunca bilinen Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Kararın güvenlik soruşturmasına etkisi üzerine sıkça tarafımıza sorular sorulmaktadır. ... Sonuç olarak takipsizlik kararları güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanmasına sebep olamaz!