Burun spreyi evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Burun spreyi evde nasıl yapılır?
  2. Karbonatlı su burna çekilir mi?
  3. Burun yıkama tuzu evde nasıl yapılır?
  4. Nazal yıkama kaç kere yapılır?
  5. Sinüzit nasıl boşaltılır tuzlu su?

Burun spreyi evde nasıl yapılır?

Çay bardağının yarısı kadar su kaynatın ve dinlendirin. Ardından 1/4 tatlı kaşığı tuz ve 1/4 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyin. Doğal spreyi uygularken önce bir burnunuzun deliğini kapayın ve karışımı açık olan burun deliğinize şırınga ya da benzeri bir araç kullanarak fışkırtın.

Karbonatlı su burna çekilir mi?

Yarım çay bardağına çeyrek tatlı kaşığı tuz ve çeyrek tatlı kaşığı karbonat koyup karıştırın. Suyun kaynadıktan sonra dinlendirilmiş temiz su olmasına dikkat edin. Bir burun deliğini kaparken bu karışımı diğerine şırınga veya benzeri bir araç ile fışkırtın. Suyu avucunuza koyarak burnunuza da çekebilirsiniz.

Burun yıkama tuzu evde nasıl yapılır?

Tuzu ve karbonatı suyun içine ekleyin ve karıştırın. İki maddenin erimesini sağlayın. Hazırladığınız karışımı burun deliği içine fışkırtmanız öneriliyor. Eğer burun ile bu suyu çekebiliyorsanız, bir iki damla çekmeye çalışın....Malzemeler:
  1. Yarım çay bardağı su.
  2. Yarım çay kaşığı tuz.
  3. Yarım çay kaşığı karbonat.

Nazal yıkama kaç kere yapılır?

Nazal yıkama günde kaç defa uygulanmalıdır? Nazal yıkama genel olarak her gün 1 veya 2 defa uygulanır. Uygulama sıklığı doktor tavsiyesine bağlı olarak değiştirilmelidir.

Sinüzit nasıl boşaltılır tuzlu su?

Burun içine basınçla verilen tuzlu su sinüs kanallarını açacak ve sinüslerin boşalmasına yardımcı olacaktır. Günde 3-4 kez basınçlı tuzlu su ile yıkama yapınız. · Sinüzit ağrısını hafifletmek için okaliptus, lavanta, kekik ve nane yağı gibi uçucu yağlar karıştırılarak yoğun ağrı olan bölgelere masaj yapılabilir.