Kyk burs ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kyk burs ücreti ne kadar?
  2. E devletten burs sonuçlarına nasıl bakılır?
  3. Burs çıktığını nereden öğrenebilirim?
  4. KYK burs Sonucu nereden öğrenilir?
  5. YLSY 2021 2022 başvuru ne zaman?

Kyk burs ücreti ne kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığımız vasıtasıyla 2021 yılında öğrencilerimize vereceğimiz kredi ve burs miktarını belirledik. 2020 yılında lisans öğrencilerine 550 TL, yüksek lisansa 1100 TL, doktorada 1650 TL olarak uyguladığımız kredi ve burs ödemelerinin toplam ödemelerini 9 milyar 670 milyon TL'yi buldu.

E devletten burs sonuçlarına nasıl bakılır?

Bu sorgulamaları yapmak için E Devlet portalına giriş yapmanız yeterli olacaktır. E-Devlet portalındaki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü menüsü altında tüm sorgulamalara ulaşabilir ve bu bağlantılar sayesinde sorgulamaları yapabilirsiniz.

Burs çıktığını nereden öğrenebilirim?

KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yaparak burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK burs Sonucu nereden öğrenilir?

e-Devlet Kapısı
  1. Gençlik ve Spor Bakanlığı
  2. Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama.

YLSY 2021 2022 başvuru ne zaman?

Bu doğrultuda ülkemizin stratejik alanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla 2021 YLSY planlaması kapsamında, stratejik alanlar listesi de dikkate alınarak talepte bulunan öğrencilerin en geç 09 Nisan 2021 tarihi mesai bitimine kadar bölümlerine başvurmaları gerekmektedir.