PKK nın kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. PKK nın kelime anlamı nedir?
  2. KCK'nın açılımı nedir ne anlama gelir?
  3. PKK Avrupa sorumlusu kimdir?
  4. PKK kurucusu kimdir?
  5. YPG terör örgütü listesinde mi?
  6. PKK eylemlerinde kaç kişi öldü?

PKK nın kelime anlamı nedir?

PKK (Türkçe telaffuz: /pekaka/ veya /pekeke/) veya tam adı ile Partîya Karkerên Kurdistanê (Türkçe: Kürdistan İşçi Partisi), Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları ...

KCK'nın açılımı nedir ne anlama gelir?

Açılımı Koma Komalen Kurdistan olan KKK, Kongra Gel'in Mayıs 2005'te 236 delegenin katılımıyla Kandil'de düzenlediği, 3. Kongresi'nde Öcalan'ın "Demokratik Konfederalizm konsepti"ne uygun şekilde kurulmuştur. ... Kongre'de KKK'nin ismi KCK olarak değiştirilmiştir.

PKK Avrupa sorumlusu kimdir?

PKK/KCK'ya 1990'larda katılan Selman Bozkır, uzun yıllar, örgütün Avrupa'daki faaliyetlerini organize etti, bu kapsamda örgütün İngiltere sorumluluğunu da yürüttü. ... Son olarak, Kandil alanında sıkışan PKK/KCK'nın, Mahmur'a ağırlık vermesi üzerine Mahmur Genel Sorumluluğu'na getirildi.

PKK kurucusu kimdir?

Abdullah Öcalan PKK/Kurucuları

YPG terör örgütü listesinde mi?

Terör örgütü olarak tanınması Türkiye YPG'yi PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul etmektedir. YPG ayrıca Katar'ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

PKK eylemlerinde kaç kişi öldü?

Hain saldırılarda başta güvenlik güçleri olmak üzere aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı.