Kaşarlı Simit evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaşarlı Simit evde nasıl yapılır?
  2. Simit nereden geldi?
  3. Çıtır simit nerenin?
  4. Yoğurtlu simit nasıl yapılır?

Kaşarlı Simit evde nasıl yapılır?

Limon büyüklüğünde yumaklar alınır, tezgah üzerinde açılır, kaşarlar konulur, kapatılır. Önce pekmezli suya, sonrada susama bulanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 15 dk tepside mayalandırılır. Resimlerde ayrıntılı açıkladım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Simit nereden geldi?

Simit adı ise, ilk üretildiği yer olan Smiti'den (İzmit) geldiği belirtilmektedir. İstanbul'a gelen ya da İstanbul'dan doğuya giden kervanların konaklama alanı olarak bilinen İzmit'te yolculara pratik bir yiyecek olarak hazırlanan simit, bu özelliği ile de ilk fast food örneklerinden sayılabilir.

Çıtır simit nerenin?

Eskişehir simidi de çıtır çıtır diyebileceğimiz simitlerden biri. Onu diğer simitlerden özel yapansa yine Eskişehir'in en özel lezzetlerinden olan kalabak suyu aslında.

Yoğurtlu simit nasıl yapılır?

Yoğurma kabına yumurta ve yoğurdu çırpalım.Daha sonra sıvı yağ, seker,kabartma tozunu ve unu katıp, yoğuralım lulak memesi kıvamında. Şerit şeklinde yapıp, çevirip, pekmezli suya batırıp, susama bulayıp, tepsiye dizelim 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun.