Demografik yapı ne demek?

İçindekiler:

  1. Demografik yapı ne demek?
  2. Demografi ne demek TDK?
  3. Demografik Planlama ne demek?
  4. Pazar Bölümlendirmenin kriterleri nelerdir?
  5. Demografik analizler nedir?
  6. Demografik yatırım ne demek?
  7. Ne üretirsem satılır anlayışı?
  8. Cografik bölümlendirme nedir?
  9. Niş ürün ne demek?

Demografik yapı ne demek?

Demografi, dünyada ya da herhangi bir ülkede nüfus yapısı, durumu ve nüfus dinamiklerini inceleyen disiplindir. ... Bu disiplinle ilgili olan yapıya da demografik denir. Nüfusun doğum, ölüm, evlilik gibi yönlerini incelemenin yanında ülkelere veya bölgelere göre nüfus dağılımlarını da inceler.

Demografi ne demek TDK?

TDK'ya göre demografi kelimesi nüfus bilimi anlamına gelmektedir. Kelime ayrıca, bir popülasyonda organizmaların sayılarını ve bu sayıların zamanla değişmelerinin incelenmesi bilimine verilen addır. ... Demografi, nüfusun yapısına ilişkin, nüfus yapısı ile alakalı anlamlarını da taşımaktadır.

Demografik Planlama ne demek?

Demografik analiz, iş gücü ve eğitim planlamasının ana kriterleri olarak; vatandaşların yaşları, eğitimleri, alışkanlıkları ve gelecek düşünceleri irdelenerek yapılacak çalışma; uygulanabilir "üretim ve istihdam politikasının" üretilmesini sağlayacaktır. ...

Pazar Bölümlendirmenin kriterleri nelerdir?

Pazarın bu özellikleri taşıdığı görüldükten sonra aşağıda yer alan kriterlere göre bölümlendirilir.
  • Demografİk Krİterler. · Yaş · Cinsiyet. · Gelir. · Meslek. ...
  • Coğrafİ Krİterler. · Ülke. · Bölge. · Şehir. · Kasaba. ...
  • Psİkografİk Krİterler. · Kişilik. · Motivasyon. · Hayat tarzı ...
  • Davranışsal Krİterler (Tüketİcİ – Ürün İlİşkİsİ)

Demografik analizler nedir?

Nüfusun büyüklüğünü, yapısını, coğrafi dağılımını ve bunların zaman içerisindeki değişimini doğurganlık, ölümlülük, evlenme, boşanma ve sosyal hareketlilik süreçleri yardımıyla matematiksel ve istatistiksel yöntemlerle inceleyen bilim dalıdır.

Demografik yatırım ne demek?

Demografik yatırım, nüfusun hem nicel hem de nitel özelliklerinin saptanıp buna göre harcama yapılmasıdır. Örneğin bir ülkenin nüfusunun %30'unu 18 - 25 yaş arasındaki gençler oluşturuyor. Bu gençlerin sadece 'u üniversitelerde okuma şansı buluyor.

Ne üretirsem satılır anlayışı?

Ne üretirsem onu satarım.” Maliyetlerin düşürülmesi ve Kitlesel dağıtıma yoğunlaştırmışlardır. Tüketicilerin ihtiyaç ve isteklerine duyarlı olmayan bu anlayış Henry Ford'un ( Otomobil üreticisi Ford Motor Company'nin Kurucusu ) şu sözleriyle özetlenebilir.

Cografik bölümlendirme nedir?

Coğrafi bölümleme, tüm işletmeler için çok faydalıdır. Bir şirketin piyasayı dil, nüfus, iklim ve yaşam tarzlarına göre segmentlere ayırmasına yardımcı olur. Demografik bölümlendirme, piyasayı yaş, cinsiyet aile büyüklüğü, gelir, meslek, eğitim, din, ırk ve milliyet gibi değişkenlere göre gruplara ayırmaktan ibarettir.

Niş ürün ne demek?

Niş Medyayı Kısaca Açıklayacak olursak insanlar koleksiyonculuk, yelkencilik, doğa sporları, otomobiller, gibi özel ilgi alanlarına sahiptirler. İşte okuyucuların bu özel ilgilerine hitap eden mecralar özellikli medya sınıfında yer almaktadır. Özellikli medya yada niş medya olarak adlandırılır.