Atatürk hayatı boyunca kaç tane kitap yazmıştır?

İçindekiler:

  1. Atatürk hayatı boyunca kaç tane kitap yazmıştır?
  2. Atatürk'ün kaç eseri vardır?
  3. Atatürk'ün yazdığı 2 kitabın adı nedir?
  4. Atatürkün 1937 de yazdığı kitabın adı nedir?
  5. Atatürk'ün 1937 yılında matematikle ilgili yazdığı kitabın adı nedir?
  6. M Kemal'in en büyük eseri nedir?

Atatürk hayatı boyunca kaç tane kitap yazmıştır?

Atatürk'ün Nutuk ile birlikte 9 kitap yazdığını bunların ikisinin Almancadan Türkçeye çeviri, diğerlerinin ise kendisi tarafından bizzat kaleme alınan askeri, siyasi ve medeni bilgileri içerdiğini ve bir de geometri kitabı yazdığını söyledi. Atatürk'ün kitap okuduğunu belirten Dr.

Atatürk'ün kaç eseri vardır?

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı boyunca kaleme aldığı toplam 14 adet yazılı eseri mevcuttur. Atatürk'ü yine kendi kaleminden anlatan bu yazılı eserlerini 3 ana başlık altında incelememiz mümkündür.

Atatürk'ün yazdığı 2 kitabın adı nedir?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TÜM ESERLERİ VE İSİMLERİ - Bölüğün Muharebe Tâlimi, 1912 (Almancadan çeviri). - Ta'biye Mes'elesinin Halli ve Emirlerin Sûret-i Tahrîrine Dâir Nasâyih, Edirne Sanayi Mektebi Matbaası, 1916. - Ta'lîm ve Terbiye-i Askeriyye Hakkında Nokta-i Nazarlar, Edirne Sanayi Mektebi Matbaası, 1916.

Atatürkün 1937 de yazdığı kitabın adı nedir?

Geometri, Atatürk tarafından ilk defa Türkçe geometri terimleri kullanılarak 1936 yılının sonunda yazılmış olan 44 sayfalık kitap. Agop Dilaçar kitabın 1971 baskısına yazdığı önsözde, kitabın yazılış hikâyesini anlatır.

Atatürk'ün 1937 yılında matematikle ilgili yazdığı kitabın adı nedir?

Geometri, Atatürk tarafından ilk defa Türkçe geometri terimleri kullanılarak 1936 yılının sonunda yazılmış olan 44 sayfalık kitap.

M Kemal'in en büyük eseri nedir?

Atatürk'ün yazdığı herkes tarafından bilinen en önemli eseri nutuktur.