SGK prim borcu yapilandirma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK prim borcu yapilandirma nasıl yapılır?
  2. Bağ-Kur yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?
  3. SGK Yapılandırma 2020 ne zaman?
  4. Yapılandırma sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  5. SGK Teşvik nasıl sorgulanır?
  6. 2021 bağkur primi indirimli ne demek?

SGK prim borcu yapilandirma nasıl yapılır?

Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Bağ-Kur yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.

SGK Yapılandırma 2020 ne zaman?

31.10.2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Yapılandırma sonucunu nasıl öğrenebilirim?

KYK, SGK, MTV vergi borcu yapılandırması için başvuru yapan vatandaşlar vergi borç yapılandırma sonuçlarını merak ediyor. Sonuçlar gib.gov.tr ekranından öğrenilebiliyor. Karşınıza çıkan bilgilendirme ekranından ilk taksit ödemelerini ne zaman yapabileceğinizi ve taksit tutarlarınızı öğrenebileceksiniz.

SGK Teşvik nasıl sorgulanır?

SGK teşvik sorgulama için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:
  1. sgk.gov.tr adresinden giriş yapın,
  2. Erişilen Sistemi/Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama kısmına gelin.
  3. Potansiyel Teşvik Sorgulama bölümünü seçin.

2021 bağkur primi indirimli ne demek?

2021 BAĞ-KUR primi ödemesi 2021 yılında 1234,25 TL'dir. 2021 BAĞ-KUR primi indirimli olarak 1055,36 TL miktarında ödenecektir. BAĞ-KUR primi oranı yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.