Savant sendromu nasıl Anlaşilir?

İçindekiler:

  1. Savant sendromu nasıl Anlaşilir?
  2. Saman sendromu nedir?
  3. Asperger sendromu ne demek?
  4. Asperger sendromu nedir belirtileri nelerdir?
  5. Otizm genetik bir hastalık mıdır?
  6. Asperger sendromu nasıl anlaşılır?

Savant sendromu nasıl Anlaşilir?

Savant sendromu, önemli derecede zihinsel engelli birinin, ortalamanın üzerinde belirli yetenekleri gösterdiği bir durumdur. Savantların üstünlük gösterdiği beceriler genellikle hafıza ile ilgilidir. Bu hızlı hesaplama, sanatsal yetenek veya müzikal yeteneği içerebilir.

Saman sendromu nedir?

Savant sendromu ya da otistik savant olarak bilinen hastalık genellikle matematik, müzik veya görsel alanda süper zekaya sahip otizmli hastalarda ortaya çıkıyor. Dünyada çok az kişide bulunan savant sendromu bu hastaların normal insanlara oranla herhangi bir alanda deha niteliğinde olmasıyla fark ediliyor.

Asperger sendromu ne demek?

Asperger sendromu; bir grup nörolojik bozukluk olan otizm spektrum bozuklukları grubunun bir alt türünü oluşturan sağlık sorunudur. İsmini 1944 yılında hastalığı ilk kez tanımlayan Dr. Hans Asperger'den alan bu sendrom, temel olarak insanlarla iletişim kurmada güçlük oluşturmasıyla karakterizedir.

Asperger sendromu nedir belirtileri nelerdir?

Asperger sendromu belirtileri
  • Sosyal farkındalık eksikliği.
  • Sosyalleşmede/arkadaş edinmede ilgi eksikliği.
  • Arkadaşlıklar kurma ve sürdürmede zorluk.
  • Başkalarının düşüncelerini ve duygularını anlayamamak (empati kuramamak)
  • Göz temasından kaçınmak veya çok dikkatlice bakmak.
Daha fazla öğe...

Otizm genetik bir hastalık mıdır?

Tıbbi Araştırma Konseyi'nin 516 ikiz üzerindeki çalışması otizm vakalarının %74-98'inin genetik yapıdan kaynaklandığını gösteriyor. King's College London ekibi gençlerin 181'inde otizm olduğunu, ancak oranın aynı DNA'yı paylaşan tek yumurta ikizlerinde çok daha yüksek olduğunu bildirdi.

Asperger sendromu nasıl anlaşılır?

Asperger sendromu, otizm spektrum bozukluğu grubundaki nöro-gelişimsel sorunlardan en hafif olanıdır. Beyindeki anomalilerden kaynaklanır ama bu değişikliklere neyin sebep olduğu tam bilinmemektedir. Genetik faktörlerin ve çevresel toksinlerin sendromun gelişiminde etkili olduğu sanılmaktadır.