Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir?
  2. Regaip Kandili ne dua okunur?
  3. Regaip Kandili ne zaman nasıl ibadet edilir?
  4. Kandil gecesi nasıl ibadet etmeliyiz?

Regaip Kandili'nde nasıl ibadet edilir?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Regaip Kandili ne dua okunur?

Regaip Kandili'ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'rrahmâni'rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Regaip Kandili ne zaman nasıl ibadet edilir?

2) Regaip Kandili orucu; En mühim hususlardan biri, namazdır. Hak dostları bu gecede namaz kılmanın ehemmiyetine dikkat çekmişler ve namaz borcu olanların kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir. Regaib Gece'sinde (yâni Regaib Kandili'nde) akşam ile yatsı arasında on iki rek'at “Hacet Namazı” kılınır.

Kandil gecesi nasıl ibadet etmeliyiz?

Niyet edilirken, niyet ettim bu gecenin hürmetine denilmeli. İki rekât olarak kılınmalı ve her rekâttan sonra selam verilmelidir. Her rekâtta bir Fatiha, 10 İhlas okunmalıdır (güç yetiremeyen 3 veya 5 tane okuyabilir) 100 rekât tamamlanınca salavat çekilmeli ve tövbe istiğfar edilmelidir.