Hastanın stabil olması ne demek?

İçindekiler:

  1. Hastanın stabil olması ne demek?
  2. Sağlık durumunun stabil olması ne demek?
  3. Tıpta stabilize ne demek?
  4. Stabilize ne demek TDK?
  5. Stabilize edici ne demek?
  6. Günlük rutin işler ne demek?
  7. Rutin neden onemli?

Hastanın stabil olması ne demek?

Hemen hemen herkesin duymuş olduğu ''hastanın durumu stabil'' kelimesi, genellikle doktorlar tarafından hastanın durumunu belirtmek için kullanılır. Eğer bir hastanın durumunun stabil olduğu söyleniyor ise, hastanın durumu aynı yani hastanın durumunda bir değişiklik yok anlamında kullanıldığını bilmeniz gerekir.

Sağlık durumunun stabil olması ne demek?

Eğer, hastanın durumunda herhangi bir değişiklik gözlemlenmezse 'sağlık durumu stabil' denir.

Tıpta stabilize ne demek?

Tıpta stabil kelimesi gözetim altındaki hastanın durumunu ifade etmek üzere kullanılan bir terimdir.

Stabilize ne demek TDK?

TDK'ya göre stabilize olmak kelimesinin anlamı nedir? İşte detaylar. Stabilize İngilizce kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumu açısından Türkçe karşılığı 'dengelemek ya da sağlamlaştırmak' şeklinde yer almaktadır.

Stabilize edici ne demek?

1- Kimyasal reaksiyonun dengesini ya da hızını koruyucu madde; stabilizatör. 2- Diğer bir maddenin yapısal bozulmasını önleyici madde. 3- Diğer bir parçayı oynamaz duruma getiren parça; tespit edici parça.

Günlük rutin işler ne demek?

Rutin, şaşırtıcı bir yönü bulunmayan, sık sık tekrarlandığı için artık alışılmış olan anlamına gelir. Bu kelime halk arasında daha çok ''rutine bağlamak'' ve ''rutine oturtmak'' şeklinde kullanılır. Örnek Cümleler: 1- Günde yarım saat egzersiz yapmayı rutine oturtursan kısa sürede kilo verirsin.

Rutin neden onemli?

Rutin ve alışkanlıklar insanlar için hele ki de çocuklar için çok önemlidir. Hayatımızın sınırlarını belirler ve bize hareket kolaylığı sağlar aslında, güven verirler. Avusturyalı ünlü eğitimci ve psikiyatr Rudolf Dreikurs'a göre “Bir ev için duvarlar ne ise, bir çocuk için de rutin odur.