Pabuç kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Pabuç kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Otomobilin eş anlamlısı ne?
  3. Araç yerine hangi kelime kullanılır?
  4. Zayıf kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Araç vasıta eş anlamlı mı?
  6. Al hangi dil?

Pabuç kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeleri pabuç, kundura, başmak kelimeleridir. Bu kelimeler ayakkabı kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.

Otomobilin eş anlamlısı ne?

Günlük hayatımızda kullanılan farklı gereçler ile beraber aynı zamanda ulaşımda değerlendirilen pek çok değişik vasıtaya araç denmektedir. Bu durumda araç sözcüğünün eş anlamlısı olan sözcük “vasıta” kelimesidir.

Araç yerine hangi kelime kullanılır?

Bunlar içerisinde otobüs, bisiklet, araba ve benzeri pek çok değişik etmen ele alınabilir. Türk Dil Kurumu açısından, 'alet, taşıt ve vasıta' gibi kelimeleri eş anlamlı olarak kullanabilirsiniz.

Zayıf kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu şekilde bakıldığında, ilk akla gelen anlamı ile yetersiz kiloda olan anlamındaki zayıf kelimesinin eş anlamlıları, sıska, cılız, çelimsiz, incedir. Zayıf kelimesi, yetersiz ve dayanıksız anlamları ile kullanılacaksa, bunlara eş anlamlı olarak şu kelimeleri kullanmalıyız; güçsüz, kuvvetsiz.

Araç vasıta eş anlamlı mı?

Vasıta Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman vasıta kelimesinin anlamları, 'araç' ve 'taşıt' olarak öne çıkıyor.

Al hangi dil?

Uluslararası Dil Kodları, Web projelerinizde genellikle localizer veya diğer işlemleriniz için kullanabileceğiniz uluslarası dil kodlarına sayfanın devamından ulaşabilirsiniz....Uluslararası Dil Kodları(International Language Codes) ve Kısaltmaları
Dil KoduDil
sq-ALAlbanian (Albania)
sr-BASerbian (Latin) (Bosnia and Herzegovina)
sr-BASerbian (Cyrillic) (Bosnia and Herzegovina)
236 satır daha