Konçlu çizme ne demek?

İçindekiler:

  1. Konçlu çizme ne demek?
  2. Uzun konçlu ne demek?
  3. Bilgisayarda GHz ne demek?
  4. RAW soket nedir?
  5. Soket programlama nedir?
  6. Soket adresi nedir?
  7. Inşaat soket nedir?
  8. Inşaatta tabliye ne demek?
  9. Inşaatta some ne demek?
  10. Mimari tasarımın amacı nedir?
  11. Yapı nedir bina nedir?
  12. Fabrikalar hangi yapı sınıfına girer?
  13. Kültürel yapılar nelerdir?
  14. Karkas betonarme ne demek?
  15. Yığma kagir yapı ne demek?
  16. Ahşap yapı nedir?

Konçlu çizme ne demek?

Bot, çizme vb. gibi ayağa giyilen şeylerin ayak bileğinden dize doğru uzanan bölümü.

Uzun konçlu ne demek?

sf. Koncu olan: “Ayağında yerli yününden kaba çoraplar var; uzun konçlu, işlemeli çoraplar.” -N.

Bilgisayarda GHz ne demek?

GHz işlemcilerin hızlarını ve çalışma potansiyelini anlamak için kullanılan bir frekans birimidir. ... GHz bir sistem içerisinde her saniye içerisinde yapılan işlem sayısını belirtmek ve belirlemek için kullanılmaktadır.

RAW soket nedir?

Raw Soket:Direkt olarak gönderme ve alma işlemlerinin yapabilen internet haberleşme protokolüdür.Standart soketlere nazaran header içerirler ve bu header sayesinde configüre edilebilirler.Protokolleri görmezden gelebilir yada kendi protokollerinizle iletişişm saglayabilirsiniz.

Soket programlama nedir?

Socket programlama, ağdaki iki farklı cihaz arasında TCP/IP protokülünü kullanarak IP ve port numaraları üzerinden bir kanal oluşturularak haberleşme yapılmasını sağlar.

Soket adresi nedir?

Soket, TCP/IP'de, veri iletişimi için gereken iki bilgi olan IP adresi ve port numarasının yan yana yazılmasıyla oluşan iletişim kanalıdır. Örneğin, 192.

Inşaat soket nedir?

: a receptacle into which an electric device can be inserted receptacle where something is inserted a bony hollow into which a structure fits.

Inşaatta tabliye ne demek?

Tabliye(Döşeme) :Kat zemininin oluşturan beton yüzeyin tamamıdır. yapılarda ki görevi Üzerine gelen yükleri kiriş ve kolonlara aktarmaktır.

Inşaatta some ne demek?

Bir yol geçkisinin bir dönemecinin iki yanındaki teğet doğru kesimlerinin uzantılarının kesişme noktası, kesişme noktası.

Mimari tasarımın amacı nedir?

Mimari tasarım, günlük hayatta karşımıza çıkan yapıların, mekanların, eşyaların, hatta bazen yolların ve yollardaki bitkilerin ağaçların bile belli bir kurala veya güzellik, işlevsellik algısına dayanılarak tasarlanması durumudur. ... Sadece belirli bir bina tasarım sürecine girer ve sonuç olarak inşa edilir.

Yapı nedir bina nedir?

Bina; içinde barınmak veya başka amaçlarla kullanmak üzere dayanıklı malzemelerden inşa edilen, kapalı ve genellikle çok bölmeli yapı. Genellikle duvarları, çatısı, giriş-çıkış ve bölmeler arası geçişi sağlayan kapıları ve güneş ışığından yararlanmak için pencereleri bulunur.

Fabrikalar hangi yapı sınıfına girer?

- Normal konut binaları ( merkezi kaloriferli) - Büro, işhanı ve idare binaları ( 500 m2'den büyük) - Fabrika, atölye ve imalat binaları ( 1000 m2'den büyük) - Spor tesisleri ( 500 m2'den büyük) - İlkokul, ortaokul ve lise binaları ( 1000 m2'den büyük) - Oteller ve moteller, - Yurtlar ve misafirhaneler, - Yatılı ...

Kültürel yapılar nelerdir?

Kültürel (Manevi) Yapı: Toplumun sosyal ilişkiler ağı dediğimiz sosyal statüler, roller ve değer yargılarından oluşan yapısı. Kısaca Toplumsal ilişkilerden kaynaklanan öğeler genel olarak kültürel (toplumsal) yapıyı meydana getirir.

Karkas betonarme ne demek?

Betonarme karkas ne demektir? Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor. Karkas; demirli betonla yapılmış yapıya deniyor.

Yığma kagir yapı ne demek?

Tüm duvarları, taban ve tavanı, beton, taş, tuğla gibi yanmaz maddelerden inşa edilmiş yapılar tam kargir olarak adlandırılır. Taşıyıcı kolonu olmayan taban ve tavanı, beton, taş, tuğla gibi yanmaz maddelerden inşa edilmiş yapılar ise yığma kargir olarak adlandırılır.

Ahşap yapı nedir?

Ahşap, canlı bir organizma olan ağaçtan elde edilen lifli, heterojen ve anizotrop bir dokuya sahip organik esaslı bir yapı malzemesidir. ... Ayrıca bugün ahşabın atıkları olan yonga, talaş ve tozlarından da üretilen sunta, MDF, kontrplak gibi yapay yapı malzemeleri vardır.