Payas ın adı nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Payas ın adı nereden gelir?
  2. Payasın Neyi Meşhur?
  3. Iskenderun'un ismi nereden gelmiştir?
  4. Payas anlamı nedir?
  5. Payas ne zaman ilçe oldu?
  6. Payas nasıl bir yer?
  7. Payas ilçesi hangi ile bağlı?
  8. Payas çayı nerede?
  9. Erzin ilçesi hangi ile bağlı?
  10. Payas iskenderun arası kaç kilometre?
  11. Hatay Payas arası kaç kilometredir?
  12. Izmir hatay iskenderun arası kaç km?
  13. Iskenderun Antakya arası kaç dakika?

Payas ın adı nereden gelir?

Payas'ın eski çağlardaki adı Baias'tır. Sonraları Bayyas, Bayas ve son olarak da bu günkü hali olan Payas adını almıştır. Antik çağlara ilişkin elimizde çok fazla kayıt yok. Ancak Karbeyaz bölgesindeki yoğun mezarlardan Payas'ın Hititler döneminde önemli bir şehir olduğu sonucunu çıkarıyoruz.

Payasın Neyi Meşhur?

Bu şehirlerden, bu kentlerden biri de Payas'tır Payas'ta tarih, Kervansaray ortasındaki antik zeytin ağacıdır; Cin Kulesi'dir, Payas Kalesi'dir. Sarı Selim Camii'dir. Bir garip köprüdür; üzerinden insan geçmeye hasret. Bir Karadeniz balık lokantasıdır.

Iskenderun'un ismi nereden gelmiştir?

Alexandreia, Hellen diline göre Alexandros (İskender) Yurdu anlamına gelmektedir. Büyük İskender'in Mısır'da kurduğu kente de bu isim verilmiştir. İkisini birbirinden ayırmak için, Kilikya bölgesindeki bu kente Alexandreia Minor (Küçük İskenderiye), Haçlılar döneminde de Alexandretta denilmiştir.

Payas anlamı nedir?

Payas; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir. Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı: Hatay ili, Yakacık nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Payas ne zaman ilçe oldu?

O günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyen Payas, bugün sanayi ve ticarete dayalı ekonomisi, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli ilçelerinden birisidir. Payas, 12 Kasım 2012'de 6360 sayılı kanun ile Dörtyol'a bağlı bucak iken ilçe oldu.

Payas nasıl bir yer?

Payas, çok köklü tarihe sahip bir ilçedir. Her ne kadar 2012 yılında ilçe statüsüne kavuşsa da Ortadoğu ve Anadolu yolu üzerinde bulunması sebebiyle tarih boyunca büyük bir öneme sahip olmuştur. Günümüze kadar birbirine yakın olan Baias, Bayyas, Bayas adları kullanılmış ve son olarak Payas ismini almıştır.

Payas ilçesi hangi ile bağlı?

Payas, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde bulunan Hatay ilinin yaklaşık 40.

Payas çayı nerede?

Payas ilçemizde bulunan sincan Şelalesi,Payas çayı Amanos Dağlarının derinliklerinde adeta saklı bir cenneti andırıyor.

Erzin ilçesi hangi ile bağlı?

Erzin, Türkiye'nin güneyindeki Akdeniz Bölgesinde bulunan Hatay ilinin yaklaşık 41 bin nüfuslu bir ilçesidir. Erzin, güneydoğusunda Hatay'ın Dörtyol ilçesiyle birlikte kuzeyinde Osmaniye'nin Merkez ve Toprakkale, batısında da Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçeleriyle komşudur.

Payas iskenderun arası kaç kilometre?

Hatay Payas Hatay İskenderun arası mesafe, Hatay Payas Hatay İskenderun yol haritası, Hatay Payas Hatay İskenderun kaç saat kaç km. Hatay Payas Hatay İskenderun arası mesafe : 24 kilometre. Hatay Payas Hatay İskenderun arası süre : 22 dakika.

Hatay Payas arası kaç kilometredir?

Payas, Hatay Hatay arası mesafe : 87 kilometre. Payas, Hatay Hatay arası süre : 1 saat 22 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Payas, Hatay Hatay arası yol haritasına ulaşabilir, Payas, Hatay noktasından Hatay ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Izmir hatay iskenderun arası kaç km?

izmir iskenderun arası mesafe : 1033 kilometre.

Iskenderun Antakya arası kaç dakika?

antakya İskenderun arası mesafe : 62 kilometre. antakya İskenderun arası süre : 1 saat 16 dakika.