DGS üniversite kayıt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. DGS üniversite kayıt nasıl yapılır?
  2. Istanbul Üniversitesi DGS kayıt ne zaman?
  3. DGS Matematik 1 net zorunlu mu?
  4. Istanbul Üniversitesi Açıköğretim psikoloji nasıl kayıt yapılır?

DGS üniversite kayıt nasıl yapılır?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17- saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Istanbul Üniversitesi DGS kayıt ne zaman?

Üniversitemiz programlarına yerleşen adaylardan; yerleştikleri programın bağlı bulunduğu birime (Fakülte/Yüksekokul) şahsen başvuracak adaylar 17- (Saat 17:00) tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler.

DGS Matematik 1 net zorunlu mu?

Geçtiğimiz senelerde DGS'de 0.5 kuralı uygulanmaktaydı. Bu yıl bu kuralın kaldırıldığı, 1 net kuralının uygulanacağı duyuruldu. Buna göre, öğrencilerin her iki bölümden de -hem sözel hem de sayısal bölümden- en az 1 ham puan yani 1 net yapmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların sınavı hesaplanmamaktadır.

Istanbul Üniversitesi Açıköğretim psikoloji nasıl kayıt yapılır?

2 Eylül – tarihleri arasında basvuru.istanbul.edu.tr adresinden sınavsız ikinci üniversite başvurusu için hesap oluşturulur. Hesap aktivasyon işlemi tamamlanır. Aynı sisteme giriş yapılarak bilgi güncelleme ve tercih işlemleri gerçekleştirilir.