Kaygan yol ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kaygan yol ne anlama gelir?
  2. Gevşek malzemeli zemin işareti nedir?
  3. Sağa tehlikeli virajda ne yapılır?
  4. Kasisli yol işareti nedir?
  5. Kaygan zemin levhası nedir?
  6. Girişi Olmayan yol ne anlama gelir?
  7. Gevşek Şev levhası ne demek?
  8. Gizli buzlanma işareti nedir?
  9. Aşağıdakilerden hangisi sağa tehlikeli devamlı viraj işaretidir?
  10. Trafikte kasis ne demek?
  11. Yol işareti nedir?
  12. Dikkat kaygan zemin levhası nerelerde kullanılır?
  13. Çalışma var levhası nedir?
  14. Trafiğe kapalı yol ne demek?
  15. Karşıdan gelene yol ver ne demek?
  16. Tali yol levhası hangisi?
  17. Yerlerde buzlanma nedir?
  18. Trafik işaretlerinden hangisi yolda gizli buzlanma?
  19. Sola tehlikeli devamlı viraj nedir?

Kaygan yol ne anlama gelir?

Kaygan Yol Levhası T-8: Yol yüzeyinin kaygan olduğu hakkında uyarıda bulunur ve sürücülerin fren yapmamaları, hızlanmamaları ve ani manevralar yapmamaları gerektiğini bildirir. Kaygan Yol Levhası T-8 bir tehlike uyarı işaretidir.

Gevşek malzemeli zemin işareti nedir?

Gevşek Malzemeli Zemin Levhası T-9: Taşıt yolu üzerinde gevşek malzeme olduğunu ve öndeki araçlardan taş sıçrayabileceğini bildirir. Hız sınırlaması levhalarının ikazlarına uyulur. Takip mesafesi artırılır. Gevşek Malzemeli Zemin Levhası T-9 bir tehlike uyarı işaretidir.

Sağa tehlikeli virajda ne yapılır?

Bu gruptaki işaretler genel olarak eşkenar üçgen içerisindeki sembollerle ifade edilir. (T-1a) SAĞA TEHLİKELİ VİRAJ: İleride sağa tehlikeli viraj olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur.

Kasisli yol işareti nedir?

Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır. ... Kasisli Yol Levhası T-7 bir tehlike uyarı işaretidir.

Kaygan zemin levhası nedir?

Kaygan Zemin Uyarı Levhası13.11.2018 İşaret levhaları olarak geçen Kaygan Zemin Levhası ıslak ve kaymaya müsait ortamlarda çalışanları ve diğer kişileri koruma amacı ile kullanılmaktadır.

Girişi Olmayan yol ne anlama gelir?

Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

Gevşek Şev levhası ne demek?

Gevşek Şev Levhası T-10: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.

Gizli buzlanma işareti nedir?

Gizli Buzlanma Levhası T-37: Yol üzerinde beklenilmeyen buzlanmalar olabileceğini bildirir. Yolun güneş almayan, aksine yan rüzgarlara açık olan (köprü-viyadük-tepe üstü vb.) kısımlarında önceden fark edilemeyecek buzlanmalar olabileceğini bildirir. Bu işaret levhası Ekim-Nisan ayları arasında kullanılır.

Aşağıdakilerden hangisi sağa tehlikeli devamlı viraj işaretidir?

Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a: Görüldüğünde; ileride ilki sağa birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a bir tehlike uyarı işaretidir.

Trafikte kasis ne demek?

Kasis; yol platformu boyunca enine uzanan tümsektir. Şehir içinde trafik yoğunluğunun düşük, yol yapısının hız yapmaya elverişli olduğu ve özellikle çocuk bahçesi, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde kullanılmaktadır. Hız Kesici Tümsekler olarak da adlandırılır.

Yol işareti nedir?

Yol Ver Levhası trafik tanzim işaretleri grubunun TT-1 olarak bilinen ve tali yoldan gelen araçların ana yoldan gelen araçlara yol vermesi gerektiğini belirten trafik işaret ve levhasıdır.

Dikkat kaygan zemin levhası nerelerde kullanılır?

KULLANIM ALANLARI : RESTORANLAR, OTELLER, SPOR MERKEZLERİ, HAVUZLAR, WC ve DUŞ GİRİŞLERİ, ISLAK ALANLARDA, FABRİKALAR ve BENZERİ YERLERDE KULANILIR.

Çalışma var levhası nedir?

Yolda Çalışma Var levhası, ilerideki yol kesiminde yol çalışmasının olduğunu, kaplama üzerinde kir ve/veya çamur nedeniyle yol yüzeyinin kaygan olabileceğini belirtir. Yolda Çalışma olduğu uyarısında bulunan trafik işaret levhaları, daima temiz ve iyi durumda tutulmalıdır. ...

Trafiğe kapalı yol ne demek?

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Karşıdan gelene yol ver ne demek?

Karşıdan Gelene Yol Ver Levhası TT-3: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir.

Tali yol levhası hangisi?

Ana Yol Tali Yol levhaları, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.

Yerlerde buzlanma nedir?

AFAD Afet Terimleri Sözlüğü'ne göre “Buzlanma" (İng. icing), hava sıcaklığının sıfır veya sıfır derecenin altına düşmesiyle, sıvı yüzeylerin donarak buz hâline gelmesidir. Sıcaklığın 0 derece ila eksi 10 derece arasında olduğu yerlerde şeffaf buzlanma oluşur ve yol satıhları gözle görülemeyen buzla örtülür.

Trafik işaretlerinden hangisi yolda gizli buzlanma?

Gizli Buzlanma Levhası T-37: Yol üzerinde beklenilmeyen buzlanmalar olabileceğini bildirir. Yolun güneş almayan, aksine yan rüzgarlara açık olan (köprü-viyadük-tepe üstü vb.)

Sola tehlikeli devamlı viraj nedir?

Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2b: İleride ilki sola birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. ... Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.