YTONG nedir nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. YTONG nedir nerelerde kullanılır?
  2. YTONG dayanıklı mı?
  3. YTONG hangi malzemeden yapilir?
  4. 1 adet YTONG kaç para?
  5. 5 cm YTONG nerede kullanılır?
  6. Gaz beton nerelerde kullanılır?
  7. Ytong duvar sağlam mı?
  8. Ytong ateşe dayanıklı mı?
  9. Gaz betonun hammaddesi nedir?
  10. Ytong ne ile boyanır?
  11. 1 palet Gazbeton kaç kg?
  12. Gaz beton fiyatı nedir?
  13. 5 lik ytong var mı?
  14. 10 luk Ytong kaç para?
  15. Gaz beton niçin kullanılır?
  16. Gaz Beton sağlam mı?
  17. Ytong ne kadar saglam?
  18. Bir palette kaç adet ytong var?
  19. Tuğla ateşe dayanır mı?
  20. Gaz beton duvar nedir?

YTONG nedir nerelerde kullanılır?

Ytong maddesi, içeriğinin €'den fazla kısmı hava boşluğundan oluşmaktadır bu nedenle inşaatlarda tercih edilmektedir. ... YTONG 1200 dereceye kadar ateşe dayanıklı olan ve A1 sınıfı olarak nitelendirilen “yanmaz” inşaat malzemesi olarak nitelendirilir. Yangına dayanıklılığı ile günümüz yapılarında sıklıkla tercih edilir.

YTONG dayanıklı mı?

İyi bir yapı malzemesi kendini yalnızca inşaattaki kalitesi ile değil, dayanıklılığı ile de göstermelidir. Ytong uzun ömürlü* bir yapı malzemesidir ve kalitesini yapı ömrü boyunca korur.

YTONG hangi malzemeden yapilir?

Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle bir çok binada ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayan bir yapı malzemesidir. Yeryüzünün en değerli varlığı olan topraktan değil, kuvarsit veya kum ile çimento, kireç ve suyun karışımından elde edilmektedir.

1 adet YTONG kaç para?

Tipi Gazbeton
İlan BaşlığıTipiFiyat
Nuh Gazbeton YtongGazbeton420 TL
GAZBETON YTONG TUĞLA BİMS 8 -10-13.5-15-20Gazbeton5 TL
YTONG GAZBETON 8,5 - 10 - 13,5 - 15 - 20 DEPO TESLİM PALETGazbeton400 TL
YTONG GAZ BETON TUTKAL MALASI-KÜREĞİ 13,5 LUKGazbeton25 TL
17 satır daha

5 cm YTONG nerede kullanılır?

Betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar. Yangın duvarı yapımında özellikle tercih edilen yapı malzemeleridir.

Gaz beton nerelerde kullanılır?

Üstün özellikleri ile gazbeton, her tip konutta, sosyal ve turistik tesislerde, ticaret ve sanayi yapılarında sağladığı ekonomi, kalite, konfor ve hız nedeniyle güvenle kullanılır.

Ytong duvar sağlam mı?

Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018'de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.

Ytong ateşe dayanıklı mı?

YTONG ile yapılan döşeme, duvar ve çatılar sağlamlık ve statik özellikleri ile kusursuzdur. Yanmaz YTONG ürünleri, DIN 4102'ye göre A1 sınıfı “yanmaz” yapı malzemeleri sınıfındadır. 1.000 ºC'ye kadar ateşe dayanıklı olan YTONG, yapılarda yangın emniyeti sağlar.

Gaz betonun hammaddesi nedir?

AKG Gazbeton duvar ve yapı malzemeleri üretiminde kullanılan hammaddeler; kuvarsit, çimento, kireç ve alçıtaşıdır. İnce toz kıvamında öğütülen bu malzemelere su ve gözenek oluşturucu alüminyum ilave edilerek elde edilen karışım kalıp arabalarına dökülür.

Ytong ne ile boyanır?

Binalarda ince sıvalı, alçı, çıplak beton, ytong ve beton bloklarla inşa edilen yapı elemanlarının yüzeylerine yağlı, yarı sentetik, sentetik veya plastik sistemlerde boyalar kullanılarak boya yapılır. Yeni inşaatlarda yüzeylere genellikle kireç badana sürülür. Boyanacak yüzey tamamen kuru ve tozsuz olmalıdır.

1 palet Gazbeton kaç kg?

Palet Ölçü Tablosu
BLOK EBATLARI (cm)PALET AĞIRLIĞI (kg)
6025
120
125
120
5 satır daha

Gaz beton fiyatı nedir?

Kabaca M3 fiyatı olarak bakılacak olursak 1 m3 ytong gazbeton fiyatı ortalama 415 TL olarak dikkate alabiliriz. Ytong gazbeton yapıştırıcısının 1 adet torba (25 kg) ortalama fiyatı ise 15-20 TL civarındadır.

5 lik ytong var mı?

YTONG Duvar Blokları; ... Betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar. Yangın duvarı yapımında özellikle tercih edilen yapı malzemeleridir.

10 luk Ytong kaç para?

Gazbeton – Ytong Fiyatları
5 lik Gazbeton Ytong3,80 ₺
9 luk Gazbeton Ytong5,65 ₺
10 luk Gazbeton Ytong6,15 ₺
12,5 luk Gazbeton Ytong7,70 ₺
13,5 luk Gazbeton Ytong8,15 ₺
10 satır daha•BE

Gaz beton niçin kullanılır?

Her türlü taşıyıcı yapı sistemimde dış ve iç duvar dolgu malzemesi olarak, Betonarme dişli döşemelerde asmolen dolgu malzemesi olarak, Isı yalıtımı yetersiz döşeme ve duvarlarda ısı yalıtımı sağlamak üzere yalıtım plağı olarak, ... Modern inşaatlarda beton ve tuğlanın yerini alan, modern bir yapı malzemesidir.

Gaz Beton sağlam mı?

Hafif, yanmaz, sağlam, pratik Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar.

Ytong ne kadar saglam?

Ytong Evleri sağlam, kalıcı ve uzun ömürlü yapılardır, nesiller boyunca dayanır. Yetkili Ytong Uygulamacılarımız, sorumlu oldukları ürün uygulamaları için 5 yıl uygulama garantisi verirler.

Bir palette kaç adet ytong var?

YTONG Duvar Blokları; betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar. Yangın duvarı yapımında özellikle tercih edilen yapı malzemeleridir.

Tuğla ateşe dayanır mı?

Halk tarafından cehennem tuğlası olarak da bilinen ateş tuğlası, 2800 derecedeki ısıya dayanma özelliğine sahiptir. Kuvars topraktan yapılan ateş tuğla çeşitleri, yüksek ısıya dayanıklı olmasının yanında kolay erimeme özelliğine de sahiptir. Şömine ve fırın tuğlası olarak kullanılmaktadır.

Gaz beton duvar nedir?

Binalara çok yönlü katkılar sağlayan, modern dünyanın duvar örgü malzemesi olarak ilk tercihi konumunda olan gazbeton; hafif yapı malzemesidir. Gözenekli hafif bir yapı malzemesidir. Hacim olarak %70-80 gözeneklerden oluşur. Yoğunluğu düşük, masif bir malzemedir.