Etyoloji nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Etyoloji nedir ne demek?
  2. Epidemiyoloji ve Etiyoloji ne demek?
  3. Etiyolojik neden ne demek?
  4. Patognomik ne demek?
  5. Epidemiyolojinin alt dalları nedir?
  6. Predispozan nedir tıp?
  7. Tıpta artefakt ne demek?
  8. Patognomonik nedir ne demek?
  9. Patognomik belirti ne demektir?

Etyoloji nedir ne demek?

Etiyoloji, etyoloji, etioloji; hastalığın nedeni, kökeni. Hastalık nedenleri ile uğraşan bilim. Bir hastalığın etiyolojisi (nedeni), intrinsik (hastanın kendinden) ya da ekstrensek (ekstrinsik, dış etkiler nedeniyle) olabilir. Ekstrensek etkiler de cansız varlıklar ya da canlı varlıklar nedeniyle oluşur.

Epidemiyoloji ve Etiyoloji ne demek?

Epidemiyoloji, toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların dağılımını, görülme sıklıklarını ve bunları etkileyen belirteçleri inceleyen bir tıp bilimi dalıdır. Sağlığı geliştirmek ve hastalıkları azaltmak için sağlık bilgilerini toplamak, yorumlamak ve kullanmak bu bilim dalının amaçlarındandır.

Etiyolojik neden ne demek?

Etiyoloji veya neden bilimi (zaman zaman nedenbilim), neden olmanın, nedenselliğin, nedenin incelenmesidir. Kısacası, nedeni inceleyen bilim dalına etiyoloji denir.

Patognomik ne demek?

Bir hastalık için çok özel belirti, bu varsa mutlaka o hastalık akla gelmelidir gibi.

Epidemiyolojinin alt dalları nedir?

Sağlıkla ilgili olayların görülme sıklığı, dağılımı ve nedenlerini inceleyen bilim dalı. Açıklama: Kanser epidemiyolojisi, bulaşıcı hastalıklar epidemiyolojisi, kronik hastalıklar epidemiyolojisi, çevre epidemiyolojisi, beslenme epidemiyolojisi gibi alt dallar mevcuttur.

Predispozan nedir tıp?

Aynı şekilde yukarıdaki anlamda olduğu gibi tıp dili üzerinden de zemin hazırlayan, eğimli kılan gibi ifadelere sahiptir. Aynı zamanda tıp dünyasında 'olasılığı artıran' şeklinde bir ifadesi olduğunu söylemek mümkündür.

Tıpta artefakt ne demek?

Artefakt, kendi kendine zarar vererek oluşmakta olan ve kalıcı hale gelen cilt lezyonudur. Cilt lezyonları zaten bir hasar sonucu ortaya çıkan yapılardır. Bunların, kendi kendine zarar veren hücreler tarafından oluşması ortaya artefakt olayını çıkarmaktadır.

Patognomonik nedir ne demek?

Bir hastalık için çok özel belirti, bu varsa mutlaka o hastalık akla gelmelidir gibi.

Patognomik belirti ne demektir?

Bir hastalık için çok özel belirti, bu varsa mutlaka o hastalık akla gelmelidir gibi.