Adalet Bakanlığı e-devlet iş başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Adalet Bakanlığı e-devlet iş başvurusu nasıl yapılır?
  2. Adalet Bakanlığı iş başvurusu iptal edilir mi?
  3. Adalet Bakanlığı iş başvurusu nasıl yapılır?
  4. Noter katibi iş başvurusu nasıl yapılır?
  5. Cezaevi katipliğine başvuran zabıt katipliğine başvurabilir mi?
  6. Noter katibi ne kadar maaş alıyor?
  7. Kimler noter katibi olabilir?

Adalet Bakanlığı e-devlet iş başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular e-Devlet üzerinden 23 Şubat-12 Mart tarihleri arasında saat 23.59'a kadar "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden giriş yaparak, "Adalet Bakanlığı İş Başvurusu" ekranı kullanılarak gerçekleştirecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adalet Bakanlığı iş başvurusu iptal edilir mi?

İptal işlemleri için; ilgililerin adalet.gov.tr uzantılı e-posta adreslerinden T.C. Kimlik Numarası, Adı Soyadı, GSM Numarası, çalıştığı birim yazılarak "basvuru@adaletkart.com" e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı iş başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 21 – 21 tarihleri arasında saat 23:59:59'a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir.

Noter katibi iş başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular 00005965114 ilan numarası ile internet ortamında yapılacak. İstanbul ikameti olanların başvurusu alınacak. Diğer şehirlerden başvuru yapılamaz. Başvuru yapacaklar İŞKUR üzerinden arayan kaydının aktif olması isteniyor.

Cezaevi katipliğine başvuran zabıt katipliğine başvurabilir mi?

Ya da aynı ilanda yer alan ceza infaz kurumu kâtibi alımına başvuru yapamaz. Ancak İKM alımına başvuru yapan İcra katipliği ilanına başvuru yapabilir. Zabıt katipliğine de başvuru yapabilir.

Noter katibi ne kadar maaş alıyor?

Yasal kesintiler vergi, sigorta ve işsizlik fonu olurken, özel kesintiler alınan avans gibi kalemlerdir. Tahmini olarak bu da TL olsun. Sonuç olarak personel net 3 bin TL maaş alır.

Kimler noter katibi olabilir?

Noter katibi olmak isteyen kişilerin en az ortaokul mezunu olması gerekir. Noter katibi olmak için noter katipliği ilanlarının takip edilmesi gerekir. İlan açıldığı takdirde başvuru yapılır. Başvurusu kabul edilen adaylar, ilgili noter yanında 6 ay staj yapmak zorundadır.