Mantar yemeğine patates konur mu?

İçindekiler:

  1. Mantar yemeğine patates konur mu?
  2. Patatesli mantar fırında nasıl yapılır?
  3. Ciğerin yanında ne iyi gider?
  4. Mantar nasıl pişirilir kavrulur?

Mantar yemeğine patates konur mu?

Öncelikle yıkadığımız mantarları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın soğanı sarımsakları, biberleri kabuğunu soyduğunuz domatesi doğrayın patatesleri de küçük küp küp doğrayın malzemelerimiz hazır tenceremizi ocağa koyalım.

Patatesli mantar fırında nasıl yapılır?

Patates ve mantarları bir kabın içine alın ve erimiş tereyağını, kaparıi turşusunu, tuz ve karabiberi iyie karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına patates ve mantarları yerleştirin. Fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve üzerine kaşar ve cheddar peynirlerini yerleştirin.

Ciğerin yanında ne iyi gider?

İlk olarak akla gelen ciğerin olmazsa olmaz arkadaşı soğan salatası, patates kızartması, buz gibi bir ayran ve pirinç pilavı ile güzel bir menü hazırlayabilirsiniz. Eğer pilav istemezseniz yine makarna çeşitleri de olabilir.

Mantar nasıl pişirilir kavrulur?

Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. biberler ve domates de küçük küçük doğranarak soğana ilave edilir. Bir süre kavurulduktan sonra temizlenen mantarlarda ilave edilerek yaklaşık 10-15 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.