Müzmin bekar ne demek kısaca?

İçindekiler:

  1. Müzmin bekar ne demek kısaca?
  2. Müzmin manası nedir?
  3. Müzmin hastalık ne demek?
  4. Müzmin süreğen ne demek?
  5. Müzmin erkek nedir?
  6. Lakayıt ne demek sözlük?
  7. Kronik bekar ne demek?
  8. Kronik ne demek Tıpta?
  9. Kronik ne demek TDK?
  10. Süreğen hastalıklar nelerdir?
  11. Lakayt davranmak ne demek?
  12. Lakayt kelimesi neden Türkçe değildir?
  13. Mümzi ne demek?
  14. Kronik ne demek sağlık?
  15. Akut ve kronik ne demek tıp?
  16. Süreğen kronik ne anlama gelir?
  17. Kronik nasil yazilir TDK?

Müzmin bekar ne demek kısaca?

Belli bir yaşın üstünde olup da halen evlenmiş olan ve evlenmeyi de düşünmeyen kişilere müzmin bekar denir.

Müzmin manası nedir?

Müzmin manası nedir? müzmin için 2 adet anlam bulundu. Uzun süreli, süreğen, kronik. Ne kadar süreceği belli olmayan, uzun süreli olan, sürekli.

Müzmin hastalık ne demek?

Kronik ya da süreğen, müzmin, Vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam eden, kimi zaman hayat boyu düzelmeyen ve tedavi imkânları daha sınırlı kabul edilen hastalık türüdür.

Müzmin süreğen ne demek?

1. Sürüp gelen ve öylece sürüp gidecek olan. 2. yeni. Uzun süredir devam eden (hastalık), müzmin, kronik.

Müzmin erkek nedir?

Belli bir yaşın üstünde olup da halen evlenmiş olan ve evlenmeyi de düşünmeyen kişilere müzmin bekar denir. Bu kelime toplumumuzda daha çok bekar erkekler için kullanılır.

Lakayıt ne demek sözlük?

La eki ve Kayd kelimelerinden oluşturulmuş olan lakayt kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapçada ''la'' olumsuzluk eki olarak kullanılır ve -sız - siz anlamına gelir. Lakayt kelimesinin ilk anlamı da kayda değer olmayan, kayıtsız, ilgisiz demektir.

Kronik bekar ne demek?

gibi daha birçok nedenlerle hiç evlenmemiş, yaşı ilerlemesine rağmen evlenmeye hiç niyetli gözükmeyen, kronik bekarlara toplumda müzmin bekar deniyor.

Kronik ne demek Tıpta?

Hastalığa dair belirti ve bulgularının ortaya çıkması için bir bekleme dönemi olan, birçok nedene bağlı olarak gelişen, kesin tedavisi olmayan, uzun süreli hastalıklara kronik hastalık adı verilir.

Kronik ne demek TDK?

Kronik sözcüğü kelime anlamı ile bir hastalığın uzun süre devam etmesi, müzmin, uzun süre devam eden demektir. İkinci anlamı ise, olayların birbiri ardınca sıra ile yazıldığı tarih, vakayinamedir. TDK'ya Göre Kronik Nedir?

Süreğen hastalıklar nelerdir?

Doğuştan kalp hastalıkları, çocukluk çağı kanserleri (lösemi, lenfoma), nörolojik hastalıklar (epilepsi), solunum sistemini ilgilendiren hastalıklar (astım, kistik fibrozis), kas iskelet sistemi hastalıkları (jüvenil romatoid artrit), metabolik hastalıklar (şeker hastalığı (diyabet), guatr hastalığı, fenilketonüri) ...

Lakayt davranmak ne demek?

İlgisiz davranmak, aldırmamak.

Lakayt kelimesi neden Türkçe değildir?

La eki ve Kayd kelimelerinden oluşturulmuş olan lakayt kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. ... Lakayt kelimesinin ilk anlamı da kayda değer olmayan, kayıtsız, ilgisiz demektir.

Mümzi ne demek?

MÜMZÎ (ﻣﻤﻀﻰ) sıf. (Ar. imżā'dan mumżі) İmzâ eden, imzâlayan.

Kronik ne demek sağlık?

Hastalığa dair belirti ve bulgularının ortaya çıkması için bir bekleme dönemi olan, birçok nedene bağlı olarak gelişen, kesin tedavisi olmayan, uzun süreli hastalıklara kronik hastalık adı verilir. Kronik hastalıklar, düzenli olarak tıbbi müdahale gerektirir ve kişinin gündelik yaşamının aktivitelerini sınırlar.

Akut ve kronik ne demek tıp?

Akut, kroniğin zıddıdır. Bazen hastalık önlerine akut ya da kronik kelimesi eklenir. Hastalığın akut formu hızlıca gelişen formudur. Akut hastalıklar genellikle tedavi ya da cerrahi ile tamamen iyileşirken, kronik hastalıklar genellikle tamamen iyileşemezler.

Süreğen kronik ne anlama gelir?

Kronik ya da süreğen, müzmin, vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam eden, kimi zaman hayat boyu düzelmeyen ve tedavi imkânları daha sınırlı kabul edilen hastalık türüdür.

Kronik nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, kronik şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "kuronik, kranik" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'kronik'tir.