Terrarium ne demekdir?

İçindekiler:

  1. Terrarium ne demekdir?
  2. Terrarium nedir nasıl yapılır?
  3. Terrarium bakımı nasıl yapılır?
  4. Teraryum kelime anlamı nedir?
  5. Teraryum hangi dilde?
  6. Sukulentlerin büyümesi için ne yapılmalı?

Terrarium ne demekdir?

Latince ismi 'Terrarium' olan kelimenin anlamı Terra (Toprak) ve Aquarium (Bildiğimiz akvaryum) kelimesinden alıntılanarak oluşturulmuş. Türkçe'de Teraryum olarak kullanılan kelime toprak akvaryumu ya da minyatür bir bitki ekosistemi anlamına geliyor.

Terrarium nedir nasıl yapılır?

Teraryum nedir sorunun cevabı Türkçe'de anlamı cam bahçe yapımı olan cam fanus içerisine küçük bitki ve küçük objelerin çubuk yardımıyla bitkilerin toprağa dikilmesi ve objeler ile desen verilmesi sonucu meydana gelen dekoratif amaçlı kullanılan cam fanus içindeki bahçelere teraryum denir.

Terrarium bakımı nasıl yapılır?

Teraryum, yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Sukulent ile hazırlanan teraryumların sulanması ise su spreyi yardımıyla yapılmaktadır. Sulamadan önce parmağınızı toprağa hafifçe batırarak toprağın nemini test edebilirsiniz. Teraryum çok az bir miktar su ile idare edebilir.

Teraryum kelime anlamı nedir?

Kelime anlamı itibarıyla Latince kökenli olan teraryum, toprak manasına gelen terra ve akvaryum anlamına gelen arium kelimelerinin birleşiminden türemiş bir kelimedir.

Teraryum hangi dilde?

Latince bir kelime olan teraryum (terrarium), terra (toprak) ve aquarium kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Sukulent ve kaktüs türü bitkilerin özel tasarımlı cam fanuslarda, kavanozlarda ya da şık saksılarda bir araya getirilmesiyle hazırlanan teraryumlar, minik ve sevimli birer bahçeye benziyor.

Sukulentlerin büyümesi için ne yapılmalı?

Tek yapmanız gereken toprak tamamen kuruduğunda sulamak ve bitkilerin orantılı büyümesi için arada saksıyı döndürmek. Sukulentleri gereğinden fazla sulamak bitkiye susuz kalmaktan daha çok zarar verir. Fazla sulanan sukulentlerin kökleri çürür.