Fenerbahçe logosu neyi simgeler?

İçindekiler:

  1. Fenerbahçe logosu neyi simgeler?
  2. Fenerbahçe'nin simgesi boğa mıdır?
  3. Fenerbahçe'nin maskotu ne?
  4. Fenerbahçe logosundaki yaprak ne?
  5. Fenerbahçe'nin renkleri ne?
  6. Palamut dalı nedir?

Fenerbahçe logosu neyi simgeler?

Beş renkten oluşan rozette Fenerbahçe Spor Kulübü 1907 yazısını taşıyan beyaz çerçeve temizlik ve açık yürekliliğin , kırmızı ton sevgi ve bağlılığın ifadesi olup bayrağımızı sembolize eder. ... Bu iki renk arasından yükselen palamut dalı ise, Fenerbahçelilik'in kudret ve kuvvetinin ifadesidir.

Fenerbahçe'nin simgesi boğa mıdır?

'Boğa' sembolünü kullanan ve Ali Koç'un başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Espor Kulübü'nün aldığı başarılı sonuçlar üzerine Twitter'da yapılan ve binlerce kişinin oy verdiği "Kulübün simgesi 'kanarya' olmalı 'boğa' " sorulu ankette yüzde 65'lik oranıyla 'boğa' 1'inci oldu.

Fenerbahçe'nin maskotu ne?

Fenerbahçe'nin lakabı olan kanarya, tıpkı Galatasaray'da olduğu gibi eski oyuncularının lakabından geliyor.

Fenerbahçe logosundaki yaprak ne?

Fenerbahçe amblemindeki bitkinin anlamı meşe dalıdır. Bu amblemi de 1910 yılında, yine Fenerbahçe'nin futbolcusu olan “Penaltı Kralı” lakabıyla tanınan Topuz Hikmet'tir. ... Fenerbahçe logosundaki yaprağın anlamı ise Hikmet Bey'e göre güç ve sağlamlıktır.

Fenerbahçe'nin renkleri ne?

Lacivert Sarı Fenerbahçe/Renkler

Palamut dalı nedir?

Ortada bulunan sarı lacivert kalp şeklindeki sarı Fenerbahçe'ye duyulan gıpta ve kıskançlığı, lacivert ise soyluluğu tasvir etmektedir. Bu iki renk arasında yükselen palamut dalı ise Fenerbahçelilik'in kudret ve kuvvetinin ifadesidir.