Yasin Börü olayı nasıl oldu?

İçindekiler:

  1. Yasin Börü olayı nasıl oldu?
  2. Yasin Börü kim tarafından öldürüldü?
  3. Yasin Börü ile kaç kişi öldü?
  4. Yasin boru kac yasinda?
  5. 6 8 Ekimde ne oldu?
  6. 8 ekim hangi gun 2021?

Yasin Börü olayı nasıl oldu?

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı, 2014'te HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledildi. Daha 16 yaşında olan Yasin Börü, kaçarak bir binaya sığınmaya çalıştı. Ancak gözü dönmüş terör yandaşları, onu önce öldürdü, yetmedi binanın üçüncü katından sokağa attı.

Yasin Börü kim tarafından öldürüldü?

Yasin Börü, yılında Diyarbakır'da doğmuştur. 16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü'nün 2014 yılında Diyarbakır'da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında PKK'lı teröristler tarafından öldürüldü.

Yasin Börü ile kaç kişi öldü?

Yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından Börü ile birlikte Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü. Olaylar sırasında Türkiye genelinde 46 kişi öldü.

Yasin boru kac yasinda?

Yasin Börü, yılında Diyarbakır'da doğmuştur. 16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü'nün 2014 yılında Diyarbakır'da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında öldürüldü.

6 8 Ekimde ne oldu?

Türkiye Hükûmeti'ne tepki olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6 Ekim'de aldığı kararla ve sokağa çıkma çağrısıyla başlayan protesto eylemleri ve silahlı çatışmalar bütünü.

8 ekim hangi gun 2021?

Cuma. tarihinin Cuma gününe denk geldiği bilgisini bu sayfada paylaştık. Bu tarihle ilgili çok kapsamlı (hangi burç, ölenler, doğanlar, olaylar, ayın görüntüsü, hicri gün..