Askerlik günümü nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Askerlik günümü nasıl öğrenebilirim?
  2. Askerlik nasıl takip edilir?
  3. Er sınıflandırma sonucu neden gözükmüyor?
  4. Şu an askerlik süresi kaç ay?

Askerlik günümü nasıl öğrenebilirim?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, temmuz, ağustos, eylül 2021 döneminde sevke tabi yedek subay, yedek astsubay adayları ile erbaş ve erlerin sınıflandırma sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sonuçlar, e-Devlet ve Askerlik Şube Başkanlıklarından öğrenilebilecek.

Askerlik nasıl takip edilir?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK YERİ NASIL SORGULANIR? e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra er sınıflandırma sonucu sorgulama veya yedek subay sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı üzerinden yükümlüler sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecekler.

Er sınıflandırma sonucu neden gözükmüyor?

Söz konusu uyarının sebebi askerlik yerinin henüz belli olmadığı ya da yanlış ekranlardan bakıyor olabilirsiniz. Askerliğe başlama yeri yani diğer bir adıyla acemi birliği o celp döneminde olmadığı için söz konusu "Hakkınızda Herhangi Bir Sınıflandırma Sonucu Bulunmamaktadır" şeklinde de uyarı alabiliyor olabilirsiniz.

Şu an askerlik süresi kaç ay?

Yeni sistemde ise eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak planlandı.