Okul geçidi levhası ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Okul geçidi levhası ne anlama gelir?
  2. Bisiklet girebilir levhası nasıl olur?
  3. Okul geçidi levhası ne işe yarar?
  4. Bisiklet levhaları ne anlama geliyor?
  5. Kontrolsüz demir yolu geçidi ne demek?

Okul geçidi levhası ne anlama gelir?

Okul Geçidi Levhası T-12: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar. Okul Geçidi Levhası T-12 bir tehlike uyarı işaretidir.

Bisiklet girebilir levhası nasıl olur?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.

Okul geçidi levhası ne işe yarar?

OKUL GEÇİDİ: Genel olarak okul öncesi, ilköğretim ve orta dereceli okulların çevresinde özellikle öğrencilerin geçmesi için taşıt yolundan ayrılmış ve bir trafik işareti ile belirlenmiş alandır.

Bisiklet levhaları ne anlama geliyor?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir.

Kontrolsüz demir yolu geçidi ne demek?

İleride, bariyer veya benzeri bir teçhizatla kontrollü olmayan demiryolu geçidi (hemzemin geçidi) bulunduğunu bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur.