Dosyama nasil bakabilirim?

İçindekiler:

  1. Dosyama nasil bakabilirim?
  2. Hakkımda açılmış bir dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  3. Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır ne demek?
  4. Dava kaydı bulunamamıştır ne demek?
  5. Adıma açılmış icra dosyası var mı?

Dosyama nasil bakabilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz. Dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu ekrandan gerçekleştirilebilir.

Hakkımda açılmış bir dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine şifreniz ve kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra ''dava dosyalarım'' kısmından hakkınızda dava açılmış olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Davacıya ait bilgilere, dosyanın açılış tarihi, davanın ne zaman görüleceği gibi çeşitli bilgilere bu sayede ulaşabilirsiniz.

Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır ne demek?

Eğer “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunmamıştır” yazısıyla karşılaşırsanız bir davanız olmadığını görmüş olursunuz.

Dava kaydı bulunamamıştır ne demek?

Adınıza açılmış bir dava dosyası yoksa “ Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır” ibaresi çıkacaktır. ... Dava konusu, değeri, taraflar, duruşma günleri yanı sıra dosyanın hangi aşamada olduğu, davaya karar verilip verilmediği ve Temyiz de ise durumu hakkında bilgiler görüntülenebilecektir.

Adıma açılmış icra dosyası var mı?

Öncelikle icra dosyası takibi yapabilmek içi e-devlet Kapısı'na yani https://www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Ardından Adalet Bakanlığının e-devlet içindeki sayfasına giderek listelenen hizmetler arasından icra dosyası sorgulamasını bularak işleminizi yapabilirsiniz.