Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?
  2. Kimlik yenileme için hangi bankaya para yatırılıyor?
  3. Kimlik kartı almak için nereye başvurulur?
  4. Yeni kimlik ücreti nasıl ödenir?
  5. Kimlik yenileme parası nereye yatıyor?

Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni kimlik randevusu alma işlemleri iki yöntemle alınabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ internet sitesi üzerinden ya da Alo 199 çağrı merkezi üzerinden alınabilmektedir.

Kimlik yenileme için hangi bankaya para yatırılıyor?

Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.

Kimlik kartı almak için nereye başvurulur?

Yeni kimlik kartı almak için nüfus müdürlüklerinden herhangi birine veya size en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz. Ayrıca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo199 Çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerindeki T.C. Kimlik Kartı Randevu Sisteminden randevu alınabilir.

Yeni kimlik ücreti nasıl ödenir?

İşte yeni kimlik kartının ücret ödemesini yapma yolları; İnternet bankacılığı ile kimlik ücreti ödeme....kimlik numaranız ile yeni kimlik kartı harcı yatırılabiliyor.
  1. İnteraktif vergi dairesi üzerinden ödeme. ...
  2. ATM ile ödeme. ...
  3. PTT şubelerinden ödeme yapma. ...
  4. Banka şubelerinden ödeme yapma.
BE

Kimlik yenileme parası nereye yatıyor?

İstediğiniz bir ATM'yi kullanarak ister banka hesabınızdaki paradan isterseniz de nakit olarak kimlik kartı harcınızı yatırabilirsiniz. PTT şubelerinden ödeme yapma. İstediğiniz PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız yardımıyla yeni kimlik para yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.