Aloe vera lı yüz maskesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aloe vera lı yüz maskesi nasıl yapılır?
  2. Aloe vera yüze nasıl uygulanmalı?
  3. Aloe vera yüze sürdükten sonra yıkanır mı?
  4. Aloe vera yüze sürülür mu?

Aloe vera lı yüz maskesi nasıl yapılır?

Bir blender'ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Aloe vera yüze nasıl uygulanmalı?

Bunun için aloe vera'yı yüze yalnızca ince bir jel tabaka şeklinde uygulamak önemlidir. En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.

Aloe vera yüze sürdükten sonra yıkanır mı?

Ekstra kalın bir katman herhangi bir ek fayda sağlamaz. En iyi sonuçlar için, aloe vera jeli yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bırakın, daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saf aloe vera jeli cildinizde çok uzun süre kalırsa kuruma etkisi olabilir.

Aloe vera yüze sürülür mu?

Aloe vera, birçok güzellik ürününün bir bileşeni olsa da, doğrudan yüzünüzde saf aloe vera jeli de kullanabilirsiniz. Doğru uygulandığında, jel cildinizi nemlendirerek ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatır. Sivilce ve sivilce izlerini azaltmak için de kullanılabilir.