Cilt çatlakları geçer mi?

İçindekiler:

  1. Cilt çatlakları geçer mi?
  2. Cilt çatlakları neden olur?
  3. Çatlaklar Geçer mi?
  4. Çatlaklar ne kadar sürede beyazlar?
  5. Beyaz çatlaklar nasil gider?

Cilt çatlakları geçer mi?

Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.

Cilt çatlakları neden olur?

Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.

Çatlaklar Geçer mi?

İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.

Çatlaklar ne kadar sürede beyazlar?

Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir.

Beyaz çatlaklar nasil gider?

Vücudunuzdaki beyaz çatlak izlerini yok edebilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bazı lazer sistemlerinden %80 oranda pozitif sonuçlar alabilmekteyiz. Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder. Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir.