Safer ayı nedir ne zaman başlar 2020?

İçindekiler:

  1. Safer ayı nedir ne zaman başlar 2020?
  2. Safer ayında okunacak dualar nelerdir?
  3. Safer ayı duası nedir?
  4. Hangi ayda halının altına para konur?
  5. Her ayın 13 14 15 günlerinde tutulan nafile orucu nedir?
  6. Safer ayında kılınacak namaz var mı?

Safer ayı nedir ne zaman başlar 2020?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Safer Ayı 18 Eylül 2020 tarihinden başlayacak.

Safer ayında okunacak dualar nelerdir?

SAFER AYI DUASI ”Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et..” “YA DAFİAL BELAYA İDFA' ANNEL BELAYA FALLAHÜ HAYRÜN HAFİZAN VE HÜVE ERHAMÜRRAHİMİN İNNEKE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR.”

Safer ayı duası nedir?

Anlamı: "Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et." "YA DAFİAL BELAYA İDFA' ANNEL BELAYA FALLAHÜ HAYRÜN HAFİZAN VE HÜVE ERHAMÜRRAHİMİN İNNEKE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR."

Hangi ayda halının altına para konur?

Eylül'ün 18'inde başlayan bu ayda belaların geleceğine inanılır. Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.

Her ayın 13 14 15 günlerinde tutulan nafile orucu nedir?

Eyyam-ı Biyz orucunun bir diğer adıyla 'Aydınlık günler' olarak kaynaklarda geçmesinin sebebi; Hicrî ayların 13, 14 ve 15. gecelerinde Ay'ın her zamankinden daha net ve parlak görülmesidir. Efendimiz (SAV) de, her ayın bu günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Safer ayında kılınacak namaz var mı?

Safer ayına özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. ... Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza ve namazı kılınmalıdır. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul olunması önemlidir.