Güvenlik soruşturması yapılırken telefon kayıtları alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. Güvenlik soruşturması yapılırken telefon kayıtları alınabilir mi?
  2. Özel güvenlik arşiv araştırması kaç gün sürer?
  3. Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan ne yapmalı?
  4. Arşiv soruşturması nedir?
  5. Güvenlik soruşturması kaç gün sürer 2021?

Güvenlik soruşturması yapılırken telefon kayıtları alınabilir mi?

Telefonun dinlenmesi ve kayıtların saklanması gibi konular da Ceza Muhakemesi Hukukuna göre düzenlenmiştir. Sonuç olarak, kanunda yer alan şartların oluşması halinde gereken tedbirler alınabilir. Ancak aksi durumlar için hiçbir koşulda, güvenlik soruşturmasında telefon dinlenemez.

Özel güvenlik arşiv araştırması kaç gün sürer?

Yönetmeliğin 12. maddesi uyarınca; “Taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır.” Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus ilgili makamları cevaplama süresidir.

Güvenlik soruşturması olumsuz çıkan ne yapmalı?

Güvenlik Soruşturması Elenme Nedenleri ve Emsal Kararlar Güvenlik araştırması hangi durumlarda olumsuz çıkar 20 yılları için bank asya, istihbari bilgi, aile bireyleri sabıka kaybı, kendisine ait sabıka kaydı, okul, yurt ve dershane kaydı gibi bir çok neden sayılabilir.

Arşiv soruşturması nedir?

Arşiv araştırması ile kamu kurum ve kuruluşlarında devlet güvenliğine, ulusal varlığın ve bütünlüğün, iç ve dış menfaatleri ilgilendiren bilgi ve belgelerin bulunduğu birimlerde “sakıncalı” kişilerin göreve gelmesini engellemektir.

Güvenlik soruşturması kaç gün sürer 2021?

4045 sayılı Kanun'un 1. maddesine dayanılarak çıkarılan ve henüz yürürlükte bulunan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, ...