Özgür Suriye Ordusu kime karşı savaşıyor?

İçindekiler:

  1. Özgür Suriye Ordusu kime karşı savaşıyor?
  2. El Nusra kime karşı savaştı?
  3. El Nusra nasıl bir örgüttür?
  4. Esad rejimini kim destekliyor?
  5. El Nusra örgütü kime bağlı?
  6. Esad rejiminin amacı nedir?

Özgür Suriye Ordusu kime karşı savaşıyor?

ÖSO'nun yeni adı: Suriye Milli Ordusu Arap, Kürt ve Türkmen savaşçıların yer aldığı bu gruplar daha önce Esad rejimi, IŞİD ve YPG'ye karşı savaştı. İçlerinde Pentagon ile CIA'nin de içinde olduğu operasyon merkezinden silah ve mühimmat yardımı alanlar da bulunuyor.

El Nusra kime karşı savaştı?

El-Nusra Cephesi (Arapça: جبهة النصرة - Cebhetü'n-Nusra ya da uzun adıyla جبهة النصرة لأهل الشام - Şam Halkına Destek Cephesi), silahlı cihatçı Selefi örgüt. Amacı Suriye'de Beşşar Esad hükûmetini devirerek bölgede bir İslam devleti kurmaktır. Birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır.

El Nusra nasıl bir örgüttür?

Terör örgütü Nusra Cephesi Suriye'nin İdlib kenti ve çevresinde etkin olan örgüt, El Kaide'nin Suriye kolu olarak ortaya çıktı. Beşşar Esed rejimine karşı saldırılar düzenleyen örgüt, 2016'da kendisini El Kaide'den ayırdığını duyurdu ve isminin Şam'ın Fethi Cephesi olduğunu ilan etti.

Esad rejimini kim destekliyor?

Beşar Esad yönetimi Rusya ve İran'dan askeriye ve para desteği alırken, muhalifler Katar ve Suudi Arabistan'dan silah ve mühimmat desteği almaktadır. Haziran 2013 tarihi itibarıyla Beşar Esad yönetimi ülke genelinin %30-40'ını ve ülkedeki nüfusun %60'ını kontrol etmektedir.

El Nusra örgütü kime bağlı?

Nusra Cephesi, 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü ilan edildi. ABD'nin ardından Fransa, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada 2013'te; Suudi Arabistan, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Rusya da 2014 yılında örgütü "terör örgütü" ilan etti.

Esad rejiminin amacı nedir?

Mutabakatın 'geçici' olduğunu belirten Beşar Esad ise "Hükümetimizin asıl amacı Suriye'nin her bölgesinde kontrolü sağlamaktır." diyerek İdlib'den vazgeçmediğini duyurdu.