Sabit disk HDD mi SSD mi?

İçindekiler:

  1. Sabit disk HDD mi SSD mi?
  2. SSD mi güvenli HDD mi?
  3. Oyun için hangi SSD?
  4. SSD oyuna etki eder mi?
  5. SSD kapasitesi hızı etkiler mi?
  6. SSD ne kadar olmalı?

Sabit disk HDD mi SSD mi?

SSD'ler (Katı Hal Sürücüler) modern depolama aygıtlarıdır. Bir SSD, bir sabit diskle aynı amaca hizmet eder fakat okuma ve yazma hızları çok daha yüksek olup herhangi bir hareketli parça içermezler.

SSD mi güvenli HDD mi?

SSD çözümleri hareketli parça içermedikleri için düşme ve darbelere karşı HDD sürümlere göre daha dayanıklılar. Aynı zamanda okuma ve yazma hızları da HDD sürümlere göre daha iyi olan SSD'lerin en önemli dezavantajı ise GB başına maliyetlerinin yüksek olması.

Oyun için hangi SSD?

Günümüzde oyuncular için en iyi SSD sürücüler Samsung 970 PRO ve Samsung 970 EVO Plus gibi NVMe sürücülerdir.

SSD oyuna etki eder mi?

SSD'lerde hareket eden parçalar bulunmadığından HDD'lerden daha avantajlıdır. SSD'ye yüklendiğinde oyunların açılması ve seviyelerin yüklenmesi daha hızlı gerçekleşir. SSD'ler, varlıkların akışını depolamadan gerçekleştiren oyunlarda daha sorunsuz bir deneyim sunar.

SSD kapasitesi hızı etkiler mi?

SSD'nin HDD'ye göre en önemli avantajı, önemli ölçüde daha hızlı olması. SSD'li bilgisayarlar birkaç saniyede açılabiliyor, programları neredeyse anında çalıştırıp, dosya aktarımlarını 10 kata kadar daha hızlı yapabiliyorlar. Ancak her SSD, size eşit hız sunmuyor.

SSD ne kadar olmalı?

Piyasada 16 GB ila 500 GB kapasitesi arasında farklı SSD modelleri rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Piyasada en yaygın olarak kullanılan SSD kapasite seçeneklerini ve 256 GB oluşturuyor.