Zehra kitabı ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Zehra kitabı ne anlatıyor?
  2. Zehra kitabının yazarı kimdir?
  3. Münire Hanım hangi romanın kahramanı?
  4. Şıpsevdinin konusu nedir?
  5. Cezminin konusu nedir?
  6. Kırık Hayatlar kimin eseridir?
  7. Yakup Kadri karaosmanoğlunun Cemil karakteri hangi Romandadır?
  8. Periveş hangi roman?
  9. Şıpsevdi Hangi tür?

Zehra kitabı ne anlatıyor?

Nabizade Nazım'ın Karabibik'ten altı yıl sonra yayımladığı Zehra, bir hırs ve intikam romanıdır. Zengin bir tüccarın kızı olan Zehra, öksüz büyümüştür ve aşırı kıskançtır. Babasının kâtibi Suphi'yle evlidir. İlk zamanlar karısına âşık olan Suphi bir süre sonra gönlünü güzeller güzeli Sırrı Cemal'e kaptırır.

Zehra kitabının yazarı kimdir?

Zehra, Nabizâde Nâzım'in yazdığı ve ilk defa 1894'te Servet-i Fünûn'da tefrika olarak yayımlanmış romandır. Türk edebiyatının ilk psikolojik roman denemesi kabul edilir.

Münire Hanım hangi romanın kahramanı?

Romanda Suphi, Zehra, Ürani ve Sırrı Cemal asıl kişilerdir. Yardımcı Kişiler olarak da: Münire Hanım, Şevket Efendi, Muhsin Bey, Habibe Molla, Nazikter vardır. Zehra Romanında Mekan: Romanda mekan olarak, Tanzimat romanlarında görüldüğü üzere İstanbul vardır.

Şıpsevdinin konusu nedir?

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 1911 tarihli romanı. Romanın ana karakteri Meftun Bey'dir. Meftun Bey okumak için gittiği Fransa'nın Paris kentinde yıllarca kalır, fakat buraya asıl geliş sebebini unutup, eğitim görmekten kaçar.

Cezminin konusu nedir?

Romanda II. Selim Dönemi'nde İranlılarla yapılan savaşta yer alan vatansever bir askerin, Cezmi'nin, başından geçenler anlatılır. Tarihî roman özelliği taşımakla birlikte sürükleyici bir aşk ve tutku romanıdır. Yedinci yüzyılda yaşamış şair ve atlı spor ustası Cezmi, İranlılarla yapılan bir savaşa katılır.

Kırık Hayatlar kimin eseridir?

Halit Ziya Uşaklıgil Kırık Hayatlar/Yazarları

Yakup Kadri karaosmanoğlunun Cemil karakteri hangi Romandadır?

Münire, kendi hayatını anlattığı bir kitap yazmaktadır ve aslında bu kitap "Hep O Şarkı" dır. Münire, romanı yazdığında artık yaşlı ve dul bir kadındır. Romanda hayatını anlatır ama hayatı aslında bütün hayatı boyunca aşık olduğu ve hayatı boyunca da kavuşamadığı Cemil Bey ile aralarındaki aşktan ibarettir.

Periveş hangi roman?

Periveş, Araba Sevdası romanındaki kötü kadın tipidir. Romanda zengin bir aile çocuğu olan Bihruz Bey'in elinde avucunda ne varsa kaybetmesine neden olur.

Şıpsevdi Hangi tür?

Kurgu Şıpsevdi/Türler