Üniversiteler 657 ye tabi mi?

İçindekiler:

  1. Üniversiteler 657 ye tabi mi?
  2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 B maddesi ne demek?
  3. 657 48 A 5 maddesi nedir?
  4. Emniyet teşkilatı 657 ye tabi mi?
  5. Subay ve astsubaylar 657 ye tabi mi?
  6. Emniyet Teşkilatı Mensupları 657 ye tabi mi?
  7. 4 b li personel ne demek?
  8. Devlet memurlarının ödev ve sorumlulukları nelerdir?
  9. 657 45 A nedir?

Üniversiteler 657 ye tabi mi?

Üniversitelerdeki İdari Personel; üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hükümlerine tabi olarak çalışmaktalardır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 B maddesi ne demek?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

657 48 A 5 maddesi nedir?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Emniyet teşkilatı 657 ye tabi mi?

Bununla birlikte 657 sayılı Kanun polisleri bütünüyle kapsam dışında tutmamış, hizmet sınıfları arasında Emniyet Hizmetleri Sınıfına yer vermiş ve intibaka ilişkin hükümler getirmiş olup, polis memurları aylık ve özlük hakları, özel hizmet tazminatı, ek gösterge ve makam tazminatı ödemesi, izin hakları bakımından 657 ...

Subay ve astsubaylar 657 ye tabi mi?

Jandarma Hizmetleri Sınıfı personelinin her türlü özlük işlerinde, 2803 sayılı Jandarma Kanununda hüküm bulunmayan hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanacak. ... İl jandarma komutanlıklarına general rütbesindeki subaylar da atanabilecek.

Emniyet Teşkilatı Mensupları 657 ye tabi mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1. maddesinde Emniyet Teşkilatı mensuplarının özel kanunları hükümlerine tabi olduğu ifade edilmiştir. ... Görev, yetki ve sorumluluk bakımından tabi olunan kanun ise 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunudur.

4 b li personel ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

Devlet memurlarının ödev ve sorumlulukları nelerdir?

Memurların ödev ve yükümlülükleri DMK'da ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bunlar; sadakat, tarafsızlık ve devlete bağlılık, davranış ve işbirliği, emirlere uymak, işbaşında bulunmak, devlet malım korumak, mal bildiriminde bulunmak, kıyafet ve ikamet mecburiyeti gibi hususlardır.

657 45 A nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.