Şehvetle bakmak gusul abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Şehvetle bakmak gusul abdesti bozar mı?
  2. Kaç günde bir boy abdesti alınır?
  3. Sadece banyo yaparken gusül abdesti alınır mı?
  4. Niyet edip duş almak gusül yerine geçer mi?

Şehvetle bakmak gusul abdesti bozar mı?

Fıkıh âlimlerinin pek çoğu mahrem olmayan bir kadına şehvetle dokunmanın abdesti bozduğu görüşündedirler. Bu hususta kadının kendisine şehvet duyulabilecek durumda olması esastır. ... Nitekim hadisi şerifte “Meziden dolayı abdest, meniden dolayı ise gusül gerekir” Duyurulmuştur.

Kaç günde bir boy abdesti alınır?

Soru: Haftada kaç gün gusül abdesti alınmalı? Cevap: Haftada en az bir kere gusül abdesti almak gerek. Haftada 1 kez yıkanmak Allahu Teâlâ'nın kulları üzerindeki hakkıdır. Elbette eğer gusül gerektirecek bir durum olmuşsa hemen gusül alınır ancak böyle bir durum hasıl olmamışsa bile haftada bir almak doğru olandır..

Sadece banyo yaparken gusül abdesti alınır mı?

Bir kimse cünüplükten dolayı gusül alırsa ayrıca abdest almasına gerek yoktur. Çünkü gusül, abdestin yerine geçiyor. Fakat cünüplük hali mevcut değilse, kişi öylesine temizlenmek için banyo yapıyorsa bakılır; eğer gusüle niyet getirirse ayrıca abdest almasına gerek yoktur.

Niyet edip duş almak gusül yerine geçer mi?

Kişi gusül abdesti kastı olmaksızın banyo yaptığında veya serinlemek için duş aldığında ağzına-burnuna su ulaşmış ve vücudunda kuru bir yer kalmamış ise guslün farzları yerine gelmiş olacağından gusül abdesti almış sayılır. Çünkü Hanefi mezhebine göre gusülde niyet şart olmayıp guslün sünnetlerindendir.