Savcılık nasıl bir meslek?

İçindekiler:

  1. Savcılık nasıl bir meslek?
  2. Savcı ne iş yapar ne kadar maaş alır 2020?
  3. Adliye personeli ne iş yapar?
  4. Soruşturma bürosu ne iş yapar?
  5. Savcılık talimat bürosu nedir?
  6. Müracaat Savcılığı ne demek?
  7. Savcı nöbet tutar mı?
  8. Hakim ve savcıların tayinleri kaç yılda bir olur?

Savcılık nasıl bir meslek?

Savcı; ihbar, şikayet ya da farklı bir kanal aracılığı ile kanuna aykırı bir durum tespit ettiği zaman, konuyu hukuk çerçevesinde inceleyip, araştırma ve soruşturma yapan kişidir. Savcılar, kanunlarda kamu davası açılmasının gerekli olduğu durumlarda, şikayet olmasa dahi araştırma ve soruşturma yapabilir.

Savcı ne iş yapar ne kadar maaş alır 2020?

Hakim ve savcı maaşı 2020 6 bin 500 TL ile 20 bin TL arasında değişmektedir. Hakim ve savcı adaylarını belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Aile yardımı, çocuk yardımı, evli olup olmaması, AGİ, sigorta ve BES kesintisi, toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı gibi değişkenlere göre aylıklar değişebilmektedir.

Adliye personeli ne iş yapar?

Tutuklu ve hükümlülerin denetimi ve cezaevinin düzenini infaz ve koruma memuru sağlar. Bu memurların; cezaevinde asgari yaşam koşullarının oluşturulması, düzenin sağlanması ve tutukluların ihtiyaçlarının giderilmesi görevleri alanındadır.

Soruşturma bürosu ne iş yapar?

Soruşturma bürosu, özel büroların görevleri dışında kalan genel suç soruşturma işlemlerini yürütmektedir. Soruşturma büroları, Bireysel başvurular, re'sen öğrenilen konular, savcılığa gelen ihbarlar, kolluktan gelen soruşturma evrakı, mahkemelerden ve diğer resmi kurumlardan gelen suç duyuruları ile işlem yapmaktadır.

Savcılık talimat bürosu nedir?

Cumhuriyet başsavcılığı talimat bürosunun görevi, başka yer Cumhuriyet başsavcılıklarından gönderilen talimatların gereğini yerine getirmektir. Cumhuriyet savcısının görevi, büronun işleyişinin gözetim ve denetimini yapmak ve talimatla istenilen soruşturma işlemlerini yürütmektir.

Müracaat Savcılığı ne demek?

Müracaat Savcılığı suç haberinin kendisine ulaşmasıyla birlikte devlet adına araştırma ve soruşturma faaliyetinde bulunarak, kamu davasının açılmasını gerektiren şartların oluşup oluşmadığını bakar. Gerekli şartlar oluşuyorsa İddianame düzenleyerek dava açar ve davayı yürütür.

Savcı nöbet tutar mı?

2802 sayılı Hakimler Ve Savcılar Kanunu'nun 54. maddesinde, “Hâkim ve savcılar, haftalık çalışma süresi ve günlük çalışma saatleri yönünden Devlet Memurları Kanunundaki hükümlere tâbidirler. Ancak, hizmetin gerekleri ile görevin özelliklerinden doğan hâllerde mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde nöbet tutarlar.

Hakim ve savcıların tayinleri kaç yılda bir olur?

birinci bölgeler ile ikinci ve üçüncü bölgelere ad çekme ile atananlar, bu bölgelerde en çok üç yıl hizmet görürler ve iki yıl geçmedikçe başka bir bölgeye atanmaları yapılmaz.