Almanyadaki emekli parami nasıl alirim?

İçindekiler:

  1. Almanyadaki emekli parami nasıl alirim?
  2. Almanyada süresiz oturumu olan Türkiye'de ne kadar kalabilir?
  3. Avusturya'da Asgari Ücret ne kadar oldu?
  4. Almanya süresiz oturum izni nedir?
  5. Almanyada yasayan Türk vatandasi türkiyede ne kadar kalabilir?
  6. SSK emeklileri ne kadar maaş alıyor?

Almanyadaki emekli parami nasıl alirim?

Kısacası Almanya'da yaşayan bir Türk kendi isteği ya da hak sahiplerinin talebi ile Almanya'da hak kazandığı primlerinin iadesini isteyebilir ve bu primleri kendi ülkesindeki sigortasına aktarabilir. Bu başvurular ikamet yerindeki sosyal güvenlik il müdürlüklerine yapılabilir.

Almanyada süresiz oturumu olan Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Avukat Nal şöyle dedi:Göç yasasının 51. maddesinin 2. fıkrası şöyle diyor: Eğer bir yabancı süresiz oturma iznine sahipse, 15 senedir resmi olarak Almanyada yaşıyor ve geçimini kendi karşılıyorsa yurtdışında 6 aydan fazla kalmış olsa bile oturma hakkı devam eder.

Avusturya'da Asgari Ücret ne kadar oldu?

Avusturya Asgari Ücret Asgari ücret bakımından Avrupa'daki yerini sağlamlaştırmıştır. Avusturya'da asgari ücret bakımından, 2020 yılında 15 yaş üzeri ve 18 yaş altı çalışanlar için asgari 5,2 Euro'ya çekilmiştir. 18 yaş üstü bir yetişkin çalışan ise 2020 yılı için 6 Euro'ya çekilmiştir.

Almanya süresiz oturum izni nedir?

Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir. Bu çeşit bir izin size, oturum izninizi düzenli olarak uzatmanıza gerek kalmadan Almanya'da ikamet etme olanağı sağlar. Ayrıca süresiz oturum sayesinde hiçbir kısıtlama olmaksızın çalışma izniniz de olur.

Almanyada yasayan Türk vatandasi türkiyede ne kadar kalabilir?

Örneğin Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşı en fazla altı ay, Avusturya'daki ise 12 ay yurtdışında kalabiliyor. Özel bir durum söz konusu ise yurtdışında daha uzun bir süre kalmak da mümkün. Ancak bunun için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

SSK emeklileri ne kadar maaş alıyor?

Dün oluşan farkla maaş 4.024 liraya çıkmış oldu. 5 ayda oluşan yüzde 6.39'luk kümülatif enflasyonla şimdiden en düşük esnaf emekli maaşı 1.763 liradan 1.876 lira oldu. en düşük çiftçi emeklisi aylığı 1.662 liradan 1.768 liraya çıkacak. En düşük SSK emeklisi maaşı 2.420 TL'den 2.575 liraya yükselecek.