E devletten SRC belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E devletten SRC belgesi nasıl alınır?
  2. SRC belgesi nereden alınıyor?
  3. SRC2 ve SRC4 Belgesi nasıl alınır?
  4. Scr2 belgesi nedir?
  5. SRC 2 belgesi nasıl alınır 2020?
  6. SRC almak için kaç yıllık ehliyet?
  7. SRC belgesi muafiyet ücreti ne kadar?
  8. SRC 2 ve SRC 4 hangi araçları kullanır?
  9. SRC 2 ve SRC 4 ne işe yarar?
  10. SRC belgesi sınavsız nasıl alınır 2020?
  11. SRC 2 belgesi kaç puanla alınır?
  12. SRC kaç yılından önce sınavsız?
  13. SRC belgesi muafiyet ücreti hangi bankaya?

E devletten SRC belgesi nasıl alınır?

e-Devlet şifresine sahip olan kişi, e-Devlet şifresine sahip olan kişi e-Devlet şifresiyle kamu kurumlarından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını seçip buradan mesleki yeterlilik belgesi işlemlerinden doğrudan SRC belgesine başvuru butonuna tıklayacak.

SRC belgesi nereden alınıyor?

SRC Belgesi Hangi Kurumdan Alınır? Src Belgesini Milli Eğitim Bakanlığından yetki almış olan kurum ve kuruluşlar verir. Denetimlerini de yine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra kuruluşları yani ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılır. Kurumumuzda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.

SRC2 ve SRC4 Belgesi nasıl alınır?

SRC belgesi sınavları, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 3'er aylık dönemlerde yapılmaktadır. tarihine kadar B sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2 ve SRC4, C-D sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2, SRC3,SRC4 ve SRC5 belgelerine sınavsız başvuru yapabilirler.

Scr2 belgesi nedir?

SRC 2 Belgesi Yurtiçi yolcu taşımacılığı iş kolunda gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesidir. SRC 2 belgesi Kara Yolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre B-C-E ve D sınıfı ehliyet sahibi olan sürücülerin yurtiçi yolcu taşımacılığı yapabilmek için almaları gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 2 belgesi nasıl alınır 2020?

Ehliyetinizin veriliş tarihi 'ten önce ise sınava girmeden veya herhangi bir SRC eğitimi almadan SRC belgesini alabilirsiniz. Bu tarihden önce B sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2 ve SRC4, C-D sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2, SRC3,SRC4 ve SRC5 belgelerine sınavsız başvuru yapabilirler.

SRC almak için kaç yıllık ehliyet?

Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir.

SRC belgesi muafiyet ücreti ne kadar?

2021 SRC 1 SRC 2 SRC 3 SRC 4 Belgesi Kurs Fiyatları
İstenilen BelgeSertifika SınıfıToplam Ücret KDV Dahil TL
SRC-4-MuafiyetMuafiyetli SRC 40 TL
SRC1Uluslararası yolcu taşımacılığı1120 TL
SRC2Yurtiçi yolcu taşımacılığı1008 TL
SRC3Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı1148 TL
4 satır daha

SRC 2 ve SRC 4 hangi araçları kullanır?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre şirketlere kayıtlı otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, çekici tescilli araçları kullanan sürücülerin alması gereken belge türüdür. Sürücülerin araç türüne uygun SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 ya da SRC5 belgelerini bulundurmaları kanuni zorunluluktur.

SRC 2 ve SRC 4 ne işe yarar?

Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi : Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC belgesi sınavsız nasıl alınır 2020?

Ehliyetinizin veriliş tarihi 'ten önce ise sınava girmeden veya herhangi bir SRC eğitimi almadan SRC belgesini alabilirsiniz. Bu tarihden önce B sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2 ve SRC4, C-D sınıfı ehliyet almış olanlar SRC2, SRC3,SRC4 ve SRC5 belgelerine sınavsız başvuru yapabilirler.

SRC 2 belgesi kaç puanla alınır?

100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda, 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

SRC kaç yılından önce sınavsız?

Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.

SRC belgesi muafiyet ücreti hangi bankaya?

SRC Belgesi sınav harçları Halkbank ve Vakıfbank Üzerinden Yatırılır. Halkbank için 3 seçenek bulunmaktadır. Halkbank Bankamatiklerinden, İnternet Bankacılığı ile ve Halkbank Şubelerinden yatırılabilmektedir.