Mevsimler nasıl oluşur 8 sınıf fen?

İçindekiler:

  1. Mevsimler nasıl oluşur 8 sınıf fen?
  2. Mevsimler Neden Oluşur 8 sınıf?
  3. Alçak basınç ve yüksek basınç nelerdir?
  4. Yüksek basınç alanı sıcak mı soğuk mu?

Mevsimler nasıl oluşur 8 sınıf fen?

Dünya, Güneş etrafındaki turunu 365 gün 6 saatte tamamlar. Bir yılda tamamlanan bu yörüngesel hareket sonucu 4 mevsim (kış, ilkbahar, yaz, sonbahar) oluşur. Dünyanın geoid şeklinde olması dönme eksenin eğik olmasına neden olur. Bu da mevsimlerin meydana gelmesinde etkilidir.

Mevsimler Neden Oluşur 8 sınıf?

Dünya hem kendi etrafında hem de güneşin etrafında dönüyor. Kendi etrafında dönmesi sonucunda gece-gündüz olayı gerçekleşiyor. Güneşin etrafında dönmesi sonucunda da mevsimler oluşuyor. Dünya, Güneş'in etrafında dönerken, yılın belirli bölümlerinde Güneş ışınlarının dünyaya düşme açıları değişir.

Alçak basınç ve yüksek basınç nelerdir?

1013 milibardan düşük olan basınçlara alçak basınç (siklon) yüksek olanlara ise yüksek basınç (antisiklon) denir. Alçak basınç alanlarında hava genellikle kapalıdır ve yağış oluşma ihtimali fazladır. Alçak Basınç alanlarında hava genellikle yükselici bir hareket gösterir.

Yüksek basınç alanı sıcak mı soğuk mu?

Yüksek Basınçlar; Yüksek basınç alanlarında hava açık, güneşli ve bulutsuzdur. Yüksek basınçlar da sıcaklık ve günlük harekete bağlı oluşabilmektedir. 30° enlemindeki çöller ile kutuplar üzerinde yer alan yüksek basınçların oluşum nedenleri farklıdır.