Boyun düzleşmesi ağrısı nerelere vurur?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi ağrısı nerelere vurur?
  2. Lordoz düzleşmesi ne demek?
  3. Boyun düzleşmesi hangi hastalıklara yol açar?
  4. Lomber lordoz düzleşmesi nasıl tedavi edilir?
  5. Lomber lordoz düzleşmesi neden olur?
  6. Beldeki düzleşme nasıl tedavi edilir?
  7. Boyun Düzleşmesinde nasıl yatılır?
  8. Boyun Düzleşmesinde boyunluk kullanılır mı?

Boyun düzleşmesi ağrısı nerelere vurur?

Genel olarak boyun bölgesinde bulunan 7 omurda meydana gelen boyun düzleşmesi hem boyun bölgesinde hem de omuz, kürek kemiği ve ensede ağrıya neden olmaktadır. Bazı hastalarda boyundan yayılan ağrı baş bölgesinde de hissedilmektedir.

Lordoz düzleşmesi ne demek?

Tıp dilinde servikal lordoz kaybı (boyun omur kıvrıntısı kaybı) olarak bilinen boyun düzleşmesi vücuttaki boyun bölgesinin kendine özel olan kıvrımını kaybetmesi sonucu ortaya çıkan duruşsal bir problemdir. İnsanlar da dahil omurgalı canlıların hepsinde bulunan omurların kendilerine özgü birçok kıvrımı vardır.

Boyun düzleşmesi hangi hastalıklara yol açar?

Boyun düzleşmesi, ense arkasında boyunda ve omuzlarda sık ağrı yapar. Eğer boyun düzleşmesine bağlı kök basısı varsa zaman zaman kola sırta yayılan ağrı da olabilir. Boyun düzleşmesine bağlı kulak çınlaması, vertigo ( baş dönmesi) , tansiyon yüksekliği gibi şikayetler de görülebilir.

Lomber lordoz düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Lomber lordoz tedavisi için fizik tedavi şarttır. Lordoz egzersizleri en önemli tedavi yöntemidir. Bu egzersizler profesyonel biri tarafından öğrenilmeli ve kesinlikle doğru yapılmalıdır. Yanlış bir egzersiz ya da yanlış uygulanmış bir egzersiz lordozun daha da kötüleşmesine yol açabilir.

Lomber lordoz düzleşmesi neden olur?

Bel bölgesindeki kasların gerilmesi (Hareketsiz bir hayat tarzına sahip olmak, masa başında ya da çok ağır bir işte çalışıyor olmak, fazla kilolu olmak, düşmek gibi nedenlerle), bir kas spazmı meydana gelmesi beldeki bu kıvrımın düzleşmesine yani Lomber lordoz düzleşmesine neden olur.

Beldeki düzleşme nasıl tedavi edilir?

Bel düzleşmesinin tedavisinde genellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon tercih edilir. Öncelikle çeşitli egzersizlerle bel bölgesindeki sertleşmiş kaslar rahatlatılmalıdır. Bunun için de germe, güçlendirme ve esneme egzersizleri yapılabilir. Kaslarda oluşan ağrıları hafifletmek için kas gevşetici ilaçlar kullanmalıdır.

Boyun Düzleşmesinde nasıl yatılır?

Boyun ağrısı olanlara mümkünse sırt üstü veya yan yatmaları tavsiye edilir. Sırt üstü uyuyanlar için orta sertlikte bir yastık boyun ve omuz bölgesini desteklemek için en iyi tercihlerden biridir. Sırt üstü yatanlar daha rahat olmak ve boyun ağrısını hafifletmek için yastığın konumunu değiştirmeyi deneyebilir.

Boyun Düzleşmesinde boyunluk kullanılır mı?

Boyun düzleşmesi çoğu zaman mekanik bir problemdir ve ancak vücudun doğal duruşunu eski haline getirmek, sinirler, kaslar ve diskler üzerindeki yükü azaltır. Fizik tedavi, boyunluk ve hafif ağrı kesiciler genellikle boyun eğrisi omuriliğe basmadığı sürece tedavi için tercih edilir.