Muvaffak olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Muvaffak olmak ne demek TDK?
  2. Muvaffak anlamı ne demektir?
  3. Muvaffak ne demek cümle içinde?
  4. Muvaffak ne demek Osmanlıca?
  5. Muvaffak muvaffakiyet ne demek?
  6. Muafiyet getirmek ne demek?
  7. Muhafaza edin ne demek?
  8. Muvafakatname nasıl alınır?

Muvaffak olmak ne demek TDK?

Muvaffak kelimesinden muvaffakiyet kelimesi türetilmektedir. TDK'ya Göre Muvaffak Nedir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde muvaffak manası “başarmış kimse, başarılı kimse” olarak verilmektedir. Bu kelime yanına bazı ekler alarak, muvaffak olmak veya muvaffak eylemek olarak da kullanılabilmektedir.

Muvaffak anlamı ne demektir?

Başarı kazanmış, başarmış, başarılı. 2. Başarılmış, üstesinden gelinmiş, bitirilmiş (iş): “Muvaffak bir deneme.” ѻ Muvaffak olmak: Başarmak, başarılı olmak: Annesini odadan çıkarıp beni dolaptan kurtarmaya muvaffak oldu (Ahmed Midhat Efendi).

Muvaffak ne demek cümle içinde?

Muvaffak ne demek cümle içinde? ⇒Bu kelimenin anlamı başarılıdır.Başarılı demek çalışkan,tembel olmayan, zeki anlamına da gelebilir.Başarılı olumlu iken başarısız olumsuzdur. Cümlelerimiz: 1-Meyra Abla çok gururlu ve muvaffak biri. 2-Irmak, keşke Meyra Abla kadar muvaffak olsa.

Muvaffak ne demek Osmanlıca?

muvaffak / موفق / مُوَفَّقْ Başarmış. Gâyesine erişmiş. Ulaşmış. Başarılı.

Muvaffak muvaffakiyet ne demek?

Muvaffak kelimesinin kelime anlamı başarı demektir. Muvaffakiyet ise başarılı olmak olarak nitelendiriliyor. Özellikle bir iş kolunda, öğrencilerin derslerinde göstermiş oldukları başarılar muvaffak kelimesi ile nitelendiriliyor.

Muafiyet getirmek ne demek?

MUAFİYET SÖZLÜK ANLAMI TDK TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'ayrı tutulma, kendisine uygulanmama' anlamlarına gelen muafiyet, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.

Muhafaza edin ne demek?

Korumak, saklamak. (bir şeyi) olduğu gibi tutmak. O, yine de sevenler zümresine olan bağını muhafaza eder.

Muvafakatname nasıl alınır?

Muvafakatname nasıl alınır;
  1. Kişiler isterse Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Şube'ye evrakları ile başvuruda bulunabilir. Bunun için önceden hazırlanmış belge ve kimlik emniyet ile doğrulanarak izin alınması sağlanır.
  2. İsteyen kişiler ise izin belgesini noter aracılığı ile alabilir.